Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. srpna 2017 11:28
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Jedna z prvních úprav nového Arteonu je na světě. Němka si dala svého krasavce upravit hned po koupi

TECH
Uložit Uložené

S největší pravděpodobností se díváme na jednu z prvních, ne-li vůbec první úpravu daného modelu.

Nový Arteon pomalu, ale jistě zaplavuje už i naše cesty, čímž jsme svědky dalšího oživení domácích silničních komunikací. Nelze totiž absolutně pochybovat o tom, že jde o vůbec nejkrásnější a nejzajímavější Volkswagen minimálně posledních let. Exteriér novinky zaujme už na první pohled a mimořádně zdařilé tvary a linie ve výsledku přinášejí velmi atraktivní look. Najdou se však i tací, kteří daný zevnějšek potřebují ještě dodatečně vylepšit, jelikož jim pravděpodobně nepřijde dostatečně zajímavý, a to i přesto, že jde o stále relativně horkou a „neotřelou“ novinku. Důkazem toho je i exemplář na fotografiích níže. Jistá majitelka z Německa si ho krátce po koupi ještě následně vyladila do podoby své vytoužené představy, díky čemuž se s největší pravděpodobností díváme na jednu z prvních, ne-li vůbec první úpravu daného modelu.
 
Gro modifikací tvoří zcela nový vzduchový podvozek H&AIR, o který se postarala firma Dumped. Nastavitelný vzduchový podvozek a tedy i regulaci světlé výšky totiž v Arteonu od výroby nedostanete. Zejména v Německu je však taková fíčurka pomalu povinnou výbavou každého tuneru, o čemž svědčí tamní srazy. Při úpravě tlumičů a stabilizátorů následně došlo i k výměně samotných kol. Černý exemplář tak stojí na výrazných 5paprskových discích, které známe z portfolia značky Porsche. Jak uvádí majitelka, v této době jde zatím o všechny optické úpravy, již brzy se však chystá zasazení rozměrného zadního křídla a brzdového systému z hot-hatche Audi RS3. Zda dojde i k úpravě v motorových prostorách, není známo, dodejme však, že teprve nedávno zakoupený Arteon se pyšní sportovním R-line optickým paketem, přičemž o pohonné jednotce nemáme žádné informace. Líbí se vám taková úprava, nebo vám už přijde přes čáru?

Domů
Sdílet
Diskuse