Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. srpna 2017 19:55
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Uhádnete, za kolik minut vyprázdní Chiron 100litrovou nádrž při rychlosti 420 km/h?

TECH
Uložit Uložené

Bugatti ve spolupráci s agenturou EPA zveřejnilo reálnou spotřebu nového Chirona.

Bugatti Chiron jsme vám na našich stránkách již nejednou podrobně představovali, dokonce, jen před pár dny jsme vám ukázali i jeden z nedávno doručených exemplářů. Podstatou článku je však něco jiného. V těchto dnech totiž poznáváme i údaje o reálné spotřebě, protože Bugatti dosud mluvilo jen o mezigeneračním snížení spotřeby na úroveň zhruba 20 litrů na sto kilometrů. Za oficiálními údaji stojí agentura EPA, která se zabývá mimo jiné měřením reálné spotřeby za běžných podmínek.

Z výsledků vyplývá, že Chiron je opravdu úspornější než Veyron, a to paradoxně i přesto, že má o přibližně 500, respektive 300 koní více. V městském cyklu totiž dokáže jezdit v průměru za 26,13 l/100 km, což je o přibližně 3 litry méně než předešlý Veyron. Naopak, na dálnici je novinka o přibližně litr žíznivější (16,8 l/100 km). Ve výsledku v kombinovaném cyklu dokáže jezdit za 21,38 l/100 km. Jinými slovy, za takových podmínek by na plnou nádrž dokázal absolvovat 468 kilometrů. Snad nejvíce fascinující údaj však představuje spotřeba v momentě plného výkonu – pokud by jelo 1500koňové Bugatti stále maximální rychlostí 420 km/h, svou 100litrovou nádrž vyprázdní jen za 9 minut!

Uhádnete, za kolik minut vyprázdní Chiron 100litrovou nádrž při rychlosti 420 km/h?
Zdroj: www.autoevolution.com
Domů
Sdílet
Diskuse