Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2017 14:38
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Škoda se chystá oživit legendu. Novodobá Felicia má přijít na trh jako nový elektromobil

TECH
Uložit Uložené

Sériová verze se dočkáme do roku 2020.

To, že má automobilka Škoda na nejbližší roky velké plány, zejména v rovině elektrických modelů, je už nějaký ten pátek dobře známé. V uplynulých dnech se však na povrch dostala velmi zajímavá zpráva o tom, že značka z Mladé Boleslavi se údajně chystá oprášit název Felicia a oživit tak legendární model. Informuje o tom německý AutoBild, respektive jeho česká odnož Auto Tip, která tvrdí, že Škoda .uvede novinku pod názvem Felicia E přibližně v roce 2020. Mělo by jít přitom o elektromobil postavený na koncernové platformě MEB.

Půjde tak pravděpodobně o „dvojče“ modelu I.D. od Volkswagenu, který netají obdobné ambice a i v tomto případě má jít o malý, čistě elektrický vůz. Na jedno plné nabití akumulátoru bude schopna novodobá Felicia absolvovat přibližně 500 kilometrů. Zajímavostí přitom je, že Škoda nedávno představila koncept Vision E, který v sériové podobě ztvární první elektromobil české značky. Je však velmi nepravděpodobné, že právě ze studie Vision E vzejde sériová Felicia E, nakolik koncepční podoba stylového SUV se má za několik let přetavit do produkční podoby jako Kodiaq kupé (pracovní název). Nechme se tedy překvapit.

Domů
Sdílet
Diskuse