Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2017 23:27
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Arab chtěl špičkové M4 GTS v praktičtějším balení, BMW mu tak postavilo unikátní M3

TECH
Uložit Uložené

Ve Spojených arabských emirátech jsou zákazníci nejednou mnohem náročnější.

S příchodem nejnovější generace řady 3 se BMW rozhodlo oddělit karosářské varianty kupé a kabriolet do vlastní modelové řady, kam se nakonec připojilo i čtyřdveřové Gran Coupé, respektive pětidveřový liftback. Řeč je o modelech s označením začínajícím čtyřkou, které po oficiálním odhalení sice nastolily jakýsi řád, Mnichované však tím pádem přejmenovali jeden ze svých nejkultovnějších počinů. Špičkové M3 Coupé totiž nově nese název M4 Coupé, jelikož nápisem M3 se v současnosti pyšní už jen verze sedan. Samozřejmě, označení jako takové není to nejpodstatnější, právě naopak, Bavoři se však tím pádem ve velkém zaměřili jen na atraktivnější kupéčka. Důkazem toho je přítomnost exkluzivních verzí M4 GTS či nově i M4 CS, které kupé střední třídy statečně vyšperkují a zlepší jeho techniku.
 
M3 však v žádné z daných verzí nekoupíte a právě to je skutečnost, která vadila jistému zákazníkovi ze Spojených arabských emirátů. Svůj exemplář M3 si tak nakonfiguroval v rámci divize BMW M Performance a navíc v rámci přání sáhl po úpravě ve stylu M4 GTS. Výsledek tak rozhodně stojí za to, kromě toho, obdobně upravenou M3 jen tak snadno nenajdete. Základ unikátního exempláře tvoří specifický žlutý lak Speed ​​Yellow z oddělení BMW Individual. Následně přibylo titanové výfukové potrubí, pověstné zadní křídlo, pozměněny boční prahy či nová kapota a přední nárazník se splitterem. Pod kapotou je samozřejmě 3litrový šestiválec s výkonem 450 koní. Na světě je tak ostré GTS v praktičtějším/rodinnějším balení, přičemž opět je důkazem toho, že když jsou peníze, možné je všechno.

Domů
Sdílet
Diskuse