Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2017 16:58
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Tesla Model X porazila v závodě na čtvrt míle Lamborghini Aventador SV a vytvořila nový světový rekord jako nejrychlejší SUV

TECH
Uložit Uložené

Elektromobil se nebojí ani té nejsurovější konkurence.

Automobilka Tesla dokáže se svými elektromobily divy a potvrdilo se to i v experimentu, který před pár dny zavěsil na internet známý kanál Drag Times. V závodech na čtvrt míle se proti sobě postavil nejvýkonnější model Tesla Model X P100D a Lamborghini Aventador SV. Na první pohled by si člověk mohl pomyslet, že SUV od Tesly nebude mít žádnou šanci proti jednomu z nejotrlejších supersportů na světě, ale opak se ukázal být pravdou. Okamžitý výkon elektrického pohonu způsobil, že na trati dlouhé přibližně 400 metrů elektrické SUV dominovalo a v cíli bylo o 0,05 sekundy dříve než Aventador.

Není pochyb o tom, že kdyby byla trať jen o pár desítek metrů delší, Lamborghini by Teslu s přehledem porazilo, jenže závody na čtvrt míle staví přesně na nejefektivnějším výkonu a nejvyšší rychlosti na krátkou vzdálenost, přičemž do hry vstupuje i reakční čas, který měl řidič Tesly o něco kratší. Tesla Model X si svým výkonem ještě stihla připsat i světový rekord, který není oficiálně potvrzen, jako nejrychlejší SUV na světě, protože 400 metrů zvládla za 11,4 sekundy. Při závodech na čtvrt míle je přitom důležitý celý soubor časů, od toho uplynulého ze startu po cíl, až po reakční čas jednotlivých řidičů, o čemž si můžeš přečíst skvělou analýzu na portálu Road and Track.

Domů
Sdílet
Diskuse