Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2017 17:27
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Luxusní kupé, které přežije konec světa nebo apokalypsu? Jedno Bentley by se našlo, navíc je na prodej

TECH
Uložit Uložené

Vozidlo vzniklo pro televizní účely.

Zejména v uplynulých letech jsme v případě aftermarketových úprav automobilů byli svědky tak rozmanitých výtvorů, že už nás může jen málo co překvapit. Na portálu eBay se však nedávno objevil počin, který rozhodně zaslouží pozornost, neboť jde o opravdu zajímavé a bizarní vozidlo. Už na první pohled je zřejmé, že se jedná o Bentley Continental GT první generace, tedy luxusní GT s výkonným 6litrovým dvanáctiválcem, od sériového modelu je však na míle vzdálené. Za sebou má totiž opravdu zajímavou historii. Jeho první majitel ho v minulosti prodal s téměř 200 tisíci najetými kilometry, následně jej však koupili lidé z National Geographic.
 
Pro účely programu Megabuild ho kompletně přestavěli, čehož výsledkem je vůz na níže přiložených fotografiích. Luxusní interiér sice zůstal bez jakýchkoli změn, o exteriéru to však nelze říci. Snahou autorů bylo upravit známé Bentley do podoby dakarských vozidel, i když ve výsledku můžeme spíše hovořit o povedeném automobilu do případné apokalypsy. Kupé stojí na 17" ocelových discích obutých do pneumatik o rozměru 265/65 R17, přičemž za nimi se nacházejí zdvojené tlumiče Quantum s nastavitelnou světlou výškou. Dobře známé vnější tvary zabalené do vojenské fólie jsou obdařeny o ochranný rám, vystupující blatníky a přídavné kanystry či LED rampu. Pochopitelně úpravami prošel i podvozek, který je kompletně zakrytovaný, velkým kolům byly přizpůsobeny i podběhy a samotné nápravy. Televizní rekvizita s nadále platnou britskou STK je v současnosti na prodej na známém portálu, kde několik dní před koncem aukce stojí 23 tisíc liber.

Domů
Sdílet
Diskuse