Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2017 16:07
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Ujel 400 000 km a z kapacity baterie ubylo jen 7 procent. Majitel Modelu S od Tesly byl mile překvapen

TECH
Uložit Uložené

Skvělá práce, Elone.

Elektromobil finského taxikáře čeká zanedlouho celkem slušný milník – půl milionu kilometrů, ale i tak nebude muset několik stovek tisíců kilometrů vyměnit opotřebovaný akumulátor za nový. Po navštívení servisu totiž zjistil, že mu z původní kapacity zůstává rovných 93 procent.

Ano, po ujetí tak obrovské vzdálenosti ubylo pouze 7 procent. S příběhem vyrukoval web Teslarati.

Model S vybaven 85kWh baterií si opatřil ještě v roce 2014, a když měl na displeji 400 tisíc kilometrů, tak v rámci záruky dostal nový elektromotor, aby měl vše opět tip-top a mohl brázdit cesty bez komplikací. A protože tentokrát za nic neplatil, od koupě vrazil do luxusního hi-tech sedanu pouze zlomek z nákladů, jaké mají majitelé tradičních aut se spalovacími motory.

Jednoduchost elektrického systému a přítomnost pokročilého softwaru, kterým umí americká automobilka Tesla vyřešit množství problémů bez návštěvy servisního střediska, patří mezi hlavní výhody elektromobilů z jejího zatím skromného portfolia. Nedávná studie navíc díky datům od 900 uživatelů z celého světa tvrdí, že kapacita akumulátoru klesne na 80 procent až po ujetí více než 800 tisíc kilometrů, takže i zde je rozhodně co chválit.

Domů
Sdílet
Diskuse