Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2017 10:12
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vzácné vzdušné záběry odhalují tajemství Severní Koreje. Izolovaná země toho skrývá víc, než by se na první pohled mohlo zdát

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Izolovaná země vypadá z ptačí perspektivy vskutku zajímavě.

Dostat příležitost beztrestně zaznamenat z kokpitu letadla krásy Severní Koreje, to se nepodaří každému. Singapurský pilot Aram Pan ve svém letadle Piper Matrix PA-46 Light Plane získal povolení zalétat si v okolí severokorejského hlavního města a nahrávat na kameru vše, co se děje pod ním. Aram se na oblohu v Severní Koreji vydal v rámci projektu DPRK360, jehož cílem je získat o této izolované zemi více informací z každé oblasti a na chvíli zapomenout na politickou situaci v ní. 

Jako všude na světě, i Severní Korea má své přírodní krásy a v mnoha částech hlavního města nezaostává ani architektura, jenže i tak je velmi komplikované oprostit se a užívat si pohled na zelené parky a idylickou atmosféru města, když mají v okolí pár stovek kilometrů stát koncentrační a pracovní tábory zabíjející tisíce obyvatel každý rok. Více informací o projektu najdeš na jeho Facebooku, a i kdyby tě video mimořádně zaujalo, do KLDR určitě nedoporučujeme cestovat, a to zejména v tomto období, kdy Severní Korea provokuje celý svět svými jadernými zbraněmi.

Domů
Sdílet
Diskuse