Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2017 10:35
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple opět vyučuje výrobce Android smartphonů. Baterie iPhonu 8 Plus má excelentní výdrž

TECH
Uložit Uložené

Nové jablíčko vede na několika frontách. Po špičkových foťácích přišla řada i na akumulátor.

Nové osmičky možná vypadají jako předchozí generace, ve svých útrobách však skrývají podstatně výkonnější, podstatně pokročilejší a především výrazně šetrnější hardware. Velký model iPhone 8 Plus i přes menší kapacitu baterie podal výkon, za jaký by se nestyděla ani jedna špička z mobilního průmyslu.

V odborném testu webu PhoneArena mu nestačil žádný z testovaných high-end smartphonů s operačním systémem Android. Za novinkou od Applu zaostává jak Galaxy Note8, tak i Google Pixel, LG G6, Xiaomi Mi 6 nebo takový HTC U11, protože vydržela při simulaci reálného používání 10 hodin a 35 minut. Jeden náročný den by tedy neměl být žádným velkým problémem.

Za tak dobrým výsledkem stojí zejména energeticky účinný čipset A11 Bionic, který vyrobili prostřednictvím pokročilého 10nanometrového výrobního procesu. iPhone 8 Plus ale těží i z poměrně nízkého rozlišení, spousta Android kousků totiž disponuje velmi jemnými displeji. Ano, obraz je pak detailní, ale zatěžuje se tím celý systém. To se pak odrazí na mírně slabší výdrži naplno nabitého akumulátoru. A přesně tentýž důvod stojí i za výsledkem letošní vlajkové lodi Xiaomi.

Domů
Sdílet
Diskuse