Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2017 19:07
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Studie zjistila, že homofobní lidé často bojují s homosexuálními choutkami, které na veřejnosti nemohou projevit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vnitřní konflikt homofobní jedince ničí.

Homosexualita je běžnou součástí naší společnosti a i když to mnohé skupiny lidí nedokáží přijmout, možná právě lidé s homofobními tendencemi skrývají svou pravou tvář. Zajímavá studie ještě z roku 2012 chtěla odhalit případné propojení mezi antihomosexuálními názory a potlačenými pocity uvnitř jednotlivých osob, přičemž výsledky vyznívají docela překvapivě.
 
Studie publikovaná v magazínu Journal of Personality and Social Psychology odhalila, že vyšší úroveň homofobie lze pozorovat zejména u lidí, kteří v sobě mají nepřiznané pocity přitažlivosti vůči stejnému pohlaví, a tak zjednodušeně řečeno, heterosexuální muži potlačující své homosexuální pocity obvykle bývají mnohem ostřejší vůči homosexuálům.

Studie zjistila, že homofobní lidé často bojují s homosexuálními choutkami, které na veřejnosti nemohou projevit
Zdroj: tumblr

Jedna z autorek studie Netta Weinstein se vyjádřila, že osoby, které samy sebe považují za heterosexuální, ale v testech se u nich objevila silná přitažlivost k osobám stejného pohlaví, mohou homosexuály považovat za hrozbu, protože jejich chování jim připomíná vlastní potlačované pocity. Svůj vnitřní konflikt proto často přeměňují na vnější konflikt a zaměřují se právě na urážení homosexuálů. Zajímavým nálezem bylo i zjištění, že několik heterosexuálních osob s potlačenými homosexuálními tendencemi bylo vychovaných v rodinách s tvrdší rukou rodičů, takže pokud celé dětství poslouchaly o tom, jak jsou homosexuálové zlí, toto myšlení si zachovaly i v dospělosti.
 
Studie měla přesto pár problémů a jejími účastníky byli pouze studenti vysoké školy, takže do budoucna by se její autoři chtěli zaměřit na srovnání mladší generace a starší generace, protože homosexualita byla v minulosti mnohem větší tabu než dnes.

Domů
Sdílet
Diskuse