Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2017 12:52
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Konspirační teoretici objevili starověké pyramidy na dně Atlantiku. Bahamy prý před světem skrývají ztracená tajemství

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Aplikace Google Earth je pro konspirační teoretiky darem z nebes.

Naše technologie se zatím nedostala do bodu, v němž bychom dokázali monitorovat všechny světové oceány až do detailů, ale pokud tě zajímá naše planeta a zároveň fandíš konspiračním teoriím přitažené za vlasy, určitě tě tvorba Scotta Waringa potěší. Scott v novém videu na kanálu SecureTeam10 celému světu představuje svůj nečekaný nález, ke kterému se dopracoval při náhodném prohlížení Google Earth.

Konspirační teoretik proto nejnověji tvrdí, že u Baham objevil podmořské pyramidy staré tisíce let a okamžitě začal přemýšlet nad tím, jak by mohl s informací naložit a co všechno by mohl jeho nález znamenat. Scott tvrdí, že pyramidy na dně oceánu by mohly být starší než ty v Egyptě a náhodné podle něho není ani jejich umístění u bermudského trojúhelníku, takže díky jejich existenci se už pokoušel vysvětlit i různé další záhady naší planety.

Konspirační teoretici objevili starověké pyramidy na dně Atlantiku. Bahamy prý před světem skrývají ztracená tajemství
Zdroj: SecureTeam10

I když se Scott dostal pod palbu kritiky od komentujících, které video nepřesvědčilo a podmořské pyramidy jim připomínaly spíše zcela náhodné kamenné součásti mořského dna, stále se našly tisíce fanoušků schopných uvěřit teorii vymyšlené pravděpodobně během pár desítek sekund s cílem ovlivnit myšlení veřejnosti natolik, aby se smazala pomyslná čára mezi skutečností a fikcí. Scott si myslí, že pyramidy musela postavit starověká civilizace, o níž dnes možná ještě ani nevíme, ale možná se nechala inspirovat egyptskou a mayskou kulturou.

Domů
Sdílet
Diskuse