Na seznamu se objevily také dezerty, pomazánky a polévky.
Jídlo je univerzální jazyk, který spojuje kultury a národy na celém světě. Každý kout naší planety nabízí jedinečné chutě, vůně a tradice, které často odrážejí historii, přírodní podmínky a kulturní zvyky. Od jemného koření indické kuchyně, přes bohaté italské omáčky, až po exotické chutě thajských pokrmů – nejlepší jídla světa jsou zkrátka důkazem kreativity a kuchařského umění.
Taste Atlas nyní sestavil žebříček nejchutnějších pokrmů, které si získaly srdce gurmánů. Toto je TOP 10 nejlepších jídel z celého světa:
10. Šavarma
Šavarma je blízkovýchodní pokrm, který vznikl v době Osmanské říše a peče se na rožni. Připravuje se z různých druhů masa, které se pomalu peče a polévá šťávou. Její chuť je výrazně ovlivněna speciální marinádou.
9. Dondurma
Turecká zmrzlina, známá jako Maraş dondurma, pochází z města Maraş a je známá svou hustou, žvýkací konzistencí a odolností vůči tání. Těchto vlastností dosahuje přidáním arabské gumy a salepu, mouky z kořene orchideje.
8. Tonkotsu ramen
Tonkotsu je bohatý ramen se smetanovým vepřovým vývarem, jemnými nudlemi, měkkým žloutkovým vejcem a křehkým vepřovým bůčkem. Vývar vzniká dlouhým vařením vepřových kostí, aby se dosáhlo jeho krémové konzistence. Pro zvýraznění chuti se přidává jarní cibulka, bambusové výhonky, mořské řasy a kukuřice.