Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Byl zveřejněn žebříček nejlepších jídel na světě. Na prvním místě se umístilo oblíbené jídlo Čechů

7. Pastel de Belém

Pastel de Belém je tradiční portugalský koláč plněný vaječným krémem, jehož recept vznikl v roce 1837 v klášteře Jerónimos. Původní koláče se vyrábějí pouze ve Fábrica Pastéis de Belém, zatímco ostatní se nazývají pastel de nata. Mohou se podávat teplé i studené a podle deníku The Guardian patří k nejlepším pokrmům na světě.

jedlo
Zdroj: Taste Atlas

6. Toum

Toum je tradiční libanonská a syrská česneková pasta s nadýchanou strukturou. Vyrábí se z česneku, oleje, soli a citronové šťávy, které se spojí v hladkou pastu. Používá se jako marináda, omáčka nebo dip, zejména ke kuřecímu, hovězímu a jehněčímu masu.

jedlo
Zdroj: Taste Atlas

5. Máslový česnekový naan

Máslový česnekový naan je indický plochý chléb z mouky, dahi a koření, pečený v peci tandoor. Po upečení se potře máslem a posype česnekem. Hodí se k pokrmům, jako je kari, kuře na másle nebo shahi paneer.

jedlo
Zdroj: Taste Atlas
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse