Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
dnes 23. ledna 2025 v 9:16
Čas čtení 2:01
Karolína Uličná

Byl zveřejněn žebříček nejlepších jídel na světě. Na prvním místě se umístilo oblíbené jídlo Čechů

Byl zveřejněn žebříček nejlepších jídel na světě. Na prvním místě se umístilo oblíbené jídlo Čechů
Zdroj: Unsplash/Nik Owens/na voľné použitie
ZAJÍMAVOSTI GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Na seznamu se objevily také dezerty, pomazánky a polévky.

Jídlo je univerzální jazyk, který spojuje kultury a národy na celém světě. Každý kout naší planety nabízí jedinečné chutě, vůně a tradice, které často odrážejí historii, přírodní podmínky a kulturní zvyky. Od jemného koření indické kuchyně, přes bohaté italské omáčky, až po exotické chutě thajských pokrmů – nejlepší jídla světa jsou zkrátka důkazem kreativity a kuchařského umění.

Taste Atlas nyní sestavil žebříček nejchutnějších pokrmů, které si získaly srdce gurmánů. Toto je TOP 10 nejlepších jídel z celého světa:

10. Šavarma

Šavarma je blízkovýchodní pokrm, který vznikl v době Osmanské říše a peče se na rožni. Připravuje se z různých druhů masa, které se pomalu peče a polévá šťávou. Její chuť je výrazně ovlivněna speciální marinádou.

jedlo
Zdroj: Taste Atlas

9. Dondurma

Turecká zmrzlina, známá jako Maraş dondurma, pochází z města Maraş a je známá svou hustou, žvýkací konzistencí a odolností vůči tání. Těchto vlastností dosahuje přidáním arabské gumy a salepu, mouky z kořene orchideje.

jedlo
Zdroj: Taste Atlas

8. Tonkotsu ramen

Tonkotsu je bohatý ramen se smetanovým vepřovým vývarem, jemnými nudlemi, měkkým žloutkovým vejcem a křehkým vepřovým bůčkem. Vývar vzniká dlouhým vařením vepřových kostí, aby se dosáhlo jeho krémové konzistence. Pro zvýraznění chuti se přidává jarní cibulka, bambusové výhonky, mořské řasy a kukuřice.

jedlo
Zdroj: Taste Atlas
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse