Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. října 2017 12:33
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Krásná 14letá ruská modelka se upracovala k smrti. Její mladé tělo nezvládlo zátěž, které muselo v modelingu podstupovat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vlada pracovala v Číně na otrockou smlouvu.

Množství mladých modelek krátce po příchodu do modelingového průmyslu zapomíná na zdravou životosprávu a snaží se udělat vše proto, aby uspěly. Doplatila na to 14letá ruská modelka Vlada Dzyuba, která se v rámci svého prvního kontraktu dostala až do Číny, kde ji podepsala populární modelingová agentura a Vlada měla mít před sebou slibnou kariéru. Mladá kráska předváděla i v rámci Shanghai Fashion Weeku, takže měla nakročeno ke hvězdám, ale nikdo netušil, že ve skutečnosti s agenturou podepsala „otrockou“ smlouvu, ve které neměla garantovanou žádnou zdravotní péči a navzdory povoleným třem hodinám práce denně pracovala klidně i 13 hodin bez přestávky. Vlada krátce před svou smrtí volala s vlastní mámou, přičemž se jí svěřila se svými problémy a přiznala se jí, jak moc by si chtěla pospat, ale prostě nemůže, protože musí jít opět na molo.

Vlada zkolabovala jen pár momentů před tím, než měla vyjít ven a předvést další kolekci, protože jí naráz výrazně vyskočila teplota a dokonce upadla do kómatu. Mladou slečnu sice převezli do nemocnice, ale její tělo po dvou dnech v kómatu vzdalo svůj boj a Vlada zemřela. Lékaři jako příčinu smrti označili silnou meningitidu v kombinaci s totálním vyčerpáním organismu a smrt mladé modelky už začal vyšetřovat i ruský úřad ombudsmana. Případ mladé modelky pouze podtrhuje podmínky v modelingovém průmyslu, které často nesplňují základní pravidla a její matka věří, že smrt dcery nevyjde vniveč a o situaci modelek v Číně se začnou výrazněji zajímat úřady, aby se dalším zbytečným úmrtím mohlo předejít.


Domů
Sdílet
Diskuse