Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2017 12:36
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Lékaři našli ve střevech severokorejského dezertéra parazity, které ještě nikdy v životě neviděli. Dosahují délky 25 centimetrů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Situace v KLDR je zřejmě zoufalá.

Po více než 10 letech se na hranici mezi Severní Koreou a Jižní Koreou opět objevil dezertér. Nejmenovaný severokorejský voják se pokusil hranici mezi zeměmi překročit ve svém džípu přímo přes známou demilitarizovanou zónu, kde sídlí Joint Security Area, ale téměř svůj pokus o útěk nepřežil, protože jeho bývalí kolegové z KLDR neváhali a okamžitě začali střílet, aby ho zabili ještě před přechodem hranice. Ani více než 40 severokorejských kulek nestačilo k tomu, aby voják zemřel, ale pět z nich ho trefilo do oblasti břicha, a tak se musel okamžitě podrobit operaci. Po jejím úspěšném zvládnutí vyšel uznávaný chirurg Lee Guk-jong před média, aby pohovořil o poznatcích, které získal při operaci mladého muže.


Překvapený chirurg zmínil, že ve střevech severokorejského vojáka objevil tucty parazitů, které ještě nikdy v životě neviděl. Jeho tým má momentálně problémy s léčbou postřeleného vojáka, protože s podobnými červy se nikdy nesetkali a nevědí, co na ně zabírá. Nejdelší červi dosahují až 25 centimetrů a okamžitě napadli i zraněná místa po kulkách, což vojákův stav ještě více komplikuje. Chirurg zmínil, že kdyby chtěl stejné parazity nalézt v Jižní Koreji, neměl by žádnou šanci, a v minulosti se již neznámí paraziti objevili i v těle jiné ženy z KLDR. Chirurgové nechtěli zevšeobecňovat své nálezy, ale vyjádřili strach z toho, co se za hranicemi děje. Paraziti dokáží vyprodukovat více než 200 tisíc vajíček denně a podle lékařů jde o velmi nebezpečnou parazitickou infekci, se kterou se v KLDR zřejmě nemají jak vypořádat, nebo je infekce ani nezajímá.

Domů
Sdílet
Diskuse