Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2017 12:22
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Život baletky není ani zdaleka tak krásný, jak to navenek vypadá. Dřinu a brutální režim mohou tanečnice dohnat až do extrémů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Darian světu ukazuje odvrácenou tvář profesionálního baletu.

Existuje mnoho aktivit, které navenek vypadají úžasně, ale pokud nahlédneš pod pokličku, spatříš skutečnou realitu. Jinak tomu není ani v případě baletu, což je jeden z nejkrásnějších druhů tance na světě, avšak jeho zákulisí ukrývá tolik nepříjemností, že slabší povahy by z této umělecké sféry velmi rychle musely odejít. Právě proto se ruská tanečnice Darian Volkova rozhodla dokumentovat své baletní zkušenosti a zážitky na Instagramu, k čemuž ji krom jiného motivoval i pohled na to, jak lidé oceňují dokonalé pohyby po špičkách, ale možná ani nikdy neviděli to, jak ty špičky vypadají po vystoupení.

Darian působí v ruském Petrohradu a vše z baletu dokumentuje v rámci svého projektu nazvaného Soul in Feet, což je název, který perfektně reflektuje oběť a nadšení vkládané do baletu ze strany samotných baletek. Kromě Petrohradu se mladá baletka pohybuje po mnoha dalších zemích, kam jezdí vystupovat, ale občas si někam zajde jen na romantický výlet, a vždy si zpět domů donese nový pohled na to, jak výrazně balet ovlivňuje umění v jakémkoliv koutě naší planety.

Domů
Sdílet
Diskuse