Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2018 13:23
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Zemřel zakladatel řetězce IKEA a nejbohatší Evropan. Majetek Ingvara Kamprada se odhaduje na 30 miliard eur

ZAJÍMAVOSTI ŠVÉDSKO
Uložit Uložené

Hlavní zakladatel legendárního obchodního řetězce nás opustil ve věku 91 let.

O bohatství lidí jako Jeff Bezos či Bill Gates slyšel celý svět, ale tito páni dominují především americkému trhu. I na starém kontinentu, tedy v Evropě, však máme několik významných miliardářů a jedním z nich byl i Ingvar Kamprad, který nás před několika hodinami opustil v úžasném věku 91 let.

Významný je především založením ikonického řetězce prodejen s nábytkem IKEA, který působí i u nás. IKEA celkově působí již ve třiceti zemích, v nichž má postaveno už 350 domů.

Ingvar byl nejbohatším obyvatelem Evropy a jeho majetek se odhaduje na přibližně 30 miliard eur. I přesto však žil zakladatel legendární značky IKEA skromným životem. Začínal od nuly a jak informoval portál HNonline.sk, právě skromnost byla podle něj receptem k bohatství. „Nemyslím si, že na sobě právě teď mám oblečené něco, co bych nekoupil na bleším trhu.“


Domů
Sdílet
Diskuse