Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2018 2:56
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Jak si NASA představovala současnost? V roce 1975 si mysleli, že vesmírné kolonie budou každodenní realitou

ZAJÍMAVOSTI NASA
Uložit Uložené

Tým futurologů z NASA své předpovědi trošku přestřelil.

V nedávných dnech sis na Refresheru mohl přečíst článek plný předpovědí od uznávaného futurologa, jehož úspěšnost se blíží téměř devadesáti procentům. Podívat se do budoucnosti je vždy fascinující, ale nedělá to jen naše generace. Lidé odjakživa chtěli vědět, co se stane v budoucnosti a výjimkou není ani NASA, která si v 70. letech sehnala tým futurologických expertů. Vědci, inženýři a uznávání akademici měli navrhnout inovativní plány na nejbližší dekády.

Ty byly představeny v létě roku 1975 a jak z následujících vizualizací zjistíš, dramatická většina z předpovědí se nesplnila a k jejich naplnění nemáme stále ani blízko. Jak vidíš, specialisté se věnovali především konstrukcím nabízejícím místo na život v okolí Marsu a Měsíce. I přesto, že rok 2030 je již spojen s poměrně solidními plány ohledně cesty na Mars i budování kolonií na Měsíci, takto daleko jsme se zatím ještě nedostali a několik desítek let budeme muset ještě počkat. 

Domů
Sdílet
Diskuse