Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2018 v 9:40
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Zoo krmí krajty bezmocnými štěňátky. V Číně je zřejmě možné opravdu cokoli

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Čínská zoo čelí obrovskému skandálu.

Možná tě po přečtení nadpisu hned napadly desítky skvělých vtipů o tom, jak některé asijské národy konzumují psů. Bohužel, ty vtipy často odrážejí realitu. V Číně jde o mimořádně populární ilegální byznys. Pouliční gangy častokrát s oblibou unášejí psy známým či sousedům, a ty následně prodávají na maso nejrůznějším odběratelům. Ať už jde o restaurace nebo třeba farmářské usedlosti. Cílové podniky se přitom velmi často původem masa nechlubí.

Tentokrát však nemají kruté zacházení se psy na svědomí nelegální aktivity, ale čínská Hebin Park Zoo, která se nachází ve městě Pching-ting-šan. Tamní podnik se nedávno rozhodl, že své krajty bude krmit přímo živými štěňátky. Zřízenci zoologické zahrady je přitom ani nezbaví života. Naopak, roztomilí a bezbranní tvorečci bývají zaživa vhozeni do hadího rajónu, kde čekají na svůj konec.

Vše potvrdil i ředitel atrakce, ale ochráncům i rozzlobenému internetu přislíbil, že se o vše postará. V Číně zatím neexistuje žádný zákon na ochranu zvířat a jak tvrdí asijská odnož PETA, právě tento skandál by k němu mohl dopomoci.

Domů
Sdílet
Diskuse