Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2018 v 2:26
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Polonahé protestující veganky překvapily návštěvníky londýnského Fashion Weeku. Lidé prý mají nosit svou vlastní kůži

ZAJÍMAVOSTI MÓDA
Uložit Uložené

PETA na ulici vyslala polonahé ženy se silnými názory.

Na velký protest netřeba mnoho lidí. Důkazem toho je i několik protestujících žen, které zablokovaly The Strand hned vedle vstupu na London Fashion Week. Kolem užívání zvířecí kůže v módě vládne mnoho neshod a kontroverze a samozřejmě potřebujeme, aby svůj názor vyjádřily obě strany. A největší ochranářská organizace PETA tak učinila prostřednictvím těchto žen.

Přibližně desítka polonahých žen se snažila strhnout pozornost na zájmy PETA, která mimo jiné bojuje právě proti používání kožešin v oděvním průmyslu. Všechny ženy byly navíc veganky a na ulici se odvážně postavily navzdory urážkám či mrazivému počasí. „Zda je to kožešina vyděšené lišky, angorského králíka nebo kůže milého telátka, je to zvířecího původu a tím pádem to nemáme právo brát,“ odůvodnila řízení organizace jejich ředitelka.

Výrok reprezentovaly i samotné polonahé dámy s nápisem Wear Your Own Skin, tedy Nos si svou vlastní kůži. Nejde přitom jen o samotné používání zvířecích částí těla v módě, ale i způsob, jakým jsou kůže či kožešiny získávány. Mnoho zvířat je například nehumánně otráveno jedem či plynem nebo podstupují smrt elektrickým šokem. Některé krávy určené pro kůži jsou zase vystaveny mnohým chirurgickým úpravám ještě zaživa.

That's one way to get the message across! Topless vegan protesters storm London Fashion Week in furious flash mob staged by PETA

Domů
Sdílet
Diskuse