Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2018 20:30
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Z policejní stanice se vypařilo přes půl tuny marihuany, muži zákona se vymlouvají na myši. Podle expertů je však jejich argument absurdní

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Policejní komisař a jeho zaměstnanci se už ocitli před soudem.

Zdá se, že menší sídlo nedaleko hlavního argentinského města Buenos Aires je opředené pořádnými záhadami. Na tamní policejní stanici totiž ze skladu důkazů zmizelo přes půl tuny marihuany. Ze šesti tun se kamsi vypařilo až 540 kilogramů. Není žádným překvapením, že když si toho všimly kompetentní složky, policejní komisař Javier Specia skončil před soudem, a to hned spolu s několika podřízenými.

Ani jeden z nich však nemluvil o potenciální kriminální činnosti. Pracovníci argentinské policie totiž za viníka označili místní myši. Není jednoduché si představit, že by pár hlodavců bylo schopno rozebrat absurdních 540 kilogramů zelené rostlinky a pochybnosti mají i experti.

Z policejní stanice se vypařilo přes půl tuny marihuany, muži zákona se vymlouvají na myši. Podle expertů je však jejich argument absurdní
Zdroj: Raquel Baranow

Podle odborníků by se v hromadě marihuany nacházely mrtvoly, protože by je účinná látka jednoduše zabila. Forenzní specialisté z univerzity v Buenos Aires navíc svědčili, že je nereálné, aby si myši spletli drogu s jídlem. Komisař Javier Specia je již několik měsíců mimo službu, ale představuje hlavního podezřelého, protože při podání výpovědi neurčil nikoho, kdo by se o hromady marihuany staral.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00

Jeho následovníku Emiliu Porterovi však chvíli trvalo, než si chybějící drogy všiml. Finální rozsudek bude znám 4. května, kdy soudce rozhodne, zda marihuana ze skladu zmizela policistovým přičiněním, nebo jen nepozorností.

Domů
Sdílet
Diskuse