Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2018 18:10
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Vědci vyvinuli aplikaci, která ti řekne, jak moc jsi zhulený

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Američtí vědci přišli s aplikací, která se bude některým lidem opravdu hodit.

I přesto, že právě vědecký a technologický pokrok jsou tím, co lidstvo posouvá raketovým způsobem dopředu, většinu objevů, zjištění a vynálezů běžný člověk nevyužije a slouží zejména pro dalších vědce nebo velmi specifické skupiny spotřebitelů.

Projekt vědců z University of Chicago však může být užitečný hromadě lidí. Vyvinuli totiž pozoruhodnou aplikaci s přímočarým názvem Am I Stoned?. Aplikace ještě není dostupná veřejnosti, ale vědci ji už stihli oficiálně představit.

Jejím úkolem je zjistit, zda jsi pod vlivem účinné látky obsažené v marihuaně, známé jako THC. Její účinky významným způsobem ovlivňují lidskou psychiku. Aplikace ti dá čtyři úkoly, například střídavě ťukat na obrazovku dvěma prsty, podle kterých dokáže odhadnout, jak na tom vlastně jsi.

Vědci ji vyvinuli na základě porovnávání výkonů lidí pod vlivem THC a těch v kontrolní skupině. Samozřejmě, první dny aplikace ještě nebude dokonalá, ale vědci oznámili i sérii aktualizací, aby appku připravili i na všemožné účinky neobvyklého charakteru.

Vědci vyvinuli aplikaci, která ti řekne, jak moc jsi zhulený
Zdroj: unsplash.com
Domů
Sdílet
Diskuse