Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2018 19:58
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Nová X5 podstupuje extrémní testy. BMW avizuje unikátní podvozek

TECH
Uložit Uložené

Populární SUV se brzy dočká nástupce.

V průběhu několika měsíců BMW chystá představit nejen novou trojku či osmičku, ale i čtvrtou generaci svého stále největšího SUV. X5 patří jednoznačně k nejúspěšnějším modelům daného segmentu na světě, není proto divu, že mnichovská automobilka soustředí na nástupce velkou pozornost.

To, že se současná generace obejde bez faceliftu, už víme, otázkou však je, kdy dojde k jejímu nahrazení zcela novým nástupcem. Jak však naznačuje samotné BMW, dlouho na tento akt již čekat nebudeme. Opět jsme totiž svědky toho, že ještě před samotným odhalením nám první oficiální snímky a video podsouvá přímo BMW, což je zejména poslední roky jakýmsi novým marketingovým trendem značky z Mnichova. Nová X5 je tedy stále plně zahalena, její základní tvar karoserie však už tajemstvím není a stejně tak její nemalé ambice.

Nová X5 podstupuje extrémní testy. BMW avizuje unikátní podvozek
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

BMW tvrdí, že nová X5 přijde se zcela novým podvozkem, který nejenže nebyl dosud s danými komponenty v žádném X modelu použitý, unikátní bude i mezi konkurencí. O co přesně jde, zatím nevíme, X5 však má vynikat i v těžkém terénu. Naznačuje to zejména nové video, kde můžeme vidět novinku v opravdu extrémních podmínkách, a to ať už po stránce náročnosti terénu nebo příslušného prostředí.

Mnichované hovoří o náročných testech, které se konají od zamrzlého Švédska přes německý Nürburgring, pouštní duny v Americe až po šotolinové cesty v Africe. Automobilka tím chce světu ukázat, že nenechává nic náhodě a novou X5 vyvíjí pro zvládání všech druhů nástrah. Nechme se tedy překvapit, jaká bude realita.

Domů
Sdílet
Diskuse