Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2018 17:41
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Teenageři zničili 320 milionů roků starý skalní monument. Na místě ještě vyryli svá jména

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Skupina hloupých teenagerů neměla k přírodní památce žádný respekt.

Nedávno byla zveřejněna studie, podle níž je každá nová generace postupně hloupější. I kdybys tomu nechtěl věřit, při pohledu na spoušť, kterou za sebou nechala parta teenagerů v Anglii, ti nic jiného nezbývá. Přírodní skalní fenomén s názvem Brimham Rocks existuje 320 milionů let. Turisticky velmi oblíbené místo obsahuje množství skal a kamenů v dokonalé rovnováze. 


Angličané místo označili za oblast s nepřehlédnutelnou přírodní krásou, jenže partě teenagerů žádné označení nevadilo. Turisté byli zaskočení a naštvaní, když nedávno objevili namísto skály v rovnováze jen rozbité kamení. Hned od začátku bylo jasné, že skála po 320 miliónech let vývoje nespadla sama od sebe, ale mají to na svědomí lidé. Hlupáci byli na svůj čin hrdí natolik, že po zničení skály si na místě vyryli vlastní jména, aby každý věděl, kdo byl schopen udělat něco podobně nechutného.

Případ se měl odehrát ještě 1. června před devátou večer. Škoda, kterou teenageři způsobili, je podle policie nevyčíslitelná a skalní masiv zanechala padající skála v potenciálně nebezpečném stavu. Policie momentálně získává veškeré informace o lidech odpovědných za přírodní katastrofu, ale není známo, jak by mohli mladí muži a možná i ženy své činy vynahradit. Prehistorický fenomén už nikdo nevrátí zpět.


Domů
Sdílet
Diskuse