Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2018 14:44
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

25letý muž kradl přímo v obchodech drahé telefony. Přišel si na 226 tisíc korun

ZAJÍMAVOSTI ČESKO KRIMI
Uložit Uložené

Muž v Česku krádežemi utržil zajímavou sumu, ale nakonec splakal nad výdělkem.

Kriminální policie v Olomouci dopadla muže, který v různých městech Jihomoravského, Olomouckého, Moravskoslezského a také Královéhradeckého kraje kradl drahé mobilní telefony. Postupoval poměrně primitivně. U prodavače projevil zájem o nákup telefonu. 

„Pod legendou nákupu mobilního telefonu si nechal mobil ukázat a zkoušel si ho. V nestřeženém okamžiku ho odcizil a z prodejny odešel,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Udělal to takto celkem ve třinácti prodejnách. 

25letý muž kradl přímo v obchodech drahé telefony. Přišel si na 226 tisíc korun
Zdroj: Kevin.B/Wikimedia Commons

Nezaměřoval se přitom na levné modely, ale rovnou ty nejdražší, kradl iPhone 8 nebo Samsung Galaxy S9. Cena těchto telefonů činila v době krádeží od 15 do 22 tisíc korun.

Telefony vozil za hranice České republiky a tam je prodával ostatním lidem. Tímto způsobem si přišel bezmála na 226 tisíc korun. Utržené peníze užíval pro vlastní potřebu. Neradoval se z nich ale navždy. Minulý týden ho kriminální tým dopadl a muži nyní hrozí až pětiletý pobyt ve vězení. Krást se nevyplácí.

Domů
Sdílet
Diskuse