Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2018 8:24
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Teroristé napojení na Al-Káidu zakázali plastové tašky. Snaží se chránit lidi a zvířata i přesto, že zabíjejí nevinné

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Teroristická organizace se rozhodla bojovat proti plastovému zlu a spolu s ním zakázala i těžbu vzácných stromů.

Bohužel, i v moderním světě se konflikty stále řeší zabíjením. O různé části světa se „starají“ revolucionářské organizace, které někdy přerůstají až do terorismu. Jako příklad můžeme uvést právě organizaci Aš-Šabáb, která má pod palcem východní Afriku, především Somálsko. Ta mimo jiné spolupracuje s Al-Káidou na jejím plánu ustálit islám ve všech tradičně islámských zemích.

Aš-Šabáb v překladu znamená mladí a jakkoliv paradoxní to je, očividně jim na srdci leží i dobro naší planety. Teroristická organizace jen za tuto neděli zavraždila čtyři nevinné lidi a dalších sedm zranila. Jejich vůdce Muhammad Abu Abdaláh však v jejich rádiu Andalus prohlásil, že je třeba ochraňovat lidi i zvířata (především dobytek) a mezi některé z hrozeb patří plastové tašky. Jaké jiné řešení je lepší, než je zakázat. V témže prohlášení navíc oznámil i zákaz těžby vzácných druhů stromů.

Zatím není jasné, jak se na zákaz bude dohlížet či jaké budou tresty, protože teroristé v zemi nemají žádnou zákonodárnou, výkonnou či soudní moc a technicky jde jen o rebely a povstalce. Podle expertů však gesto naznačuje, že se teroristé nebojí vyhlašovat vlastní pravidla. Toto jedno však má blahodárný vliv na lidi, zvířata a přírodu, nezbývá tedy než sledovat, jak se zachová somálská vláda.

Teroristé napojení na Al-Káidu zakázali plastové tašky. Snaží se chránit lidi a zvířata i přesto, že zabíjejí nevinné
Zdroj: amisom
Domů
Sdílet
Diskuse