Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2018 14:38
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Austrálie bude každé dva týdny pokutovat rodiče, kteří nenechají své děti očkovat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Austrálii přistoupili k přísnějšímu nařízení.

Bez vakcín bychom dodnes umírali na nemoci, kterým se dá v současnosti už snadno předejít. I když v posledních letech získávaly popularitu myšlenky o tom, že vakcíny způsobují různé zdravotní problémy, množství vědeckých studií nikdy neprokázaly žádné přímé propojení mezi vakcínami a diagnózami jako autismus.

Vlády po celém světě to přinutilo zvolit radikálnější přístup k nezodpovědným rodičům, kteří své děti odmítají dát očkovat. Nejnověji se v médiích objevila Austrálie, kde od 1. července platí nové nařízení zaměřené právě na rodiče. Pokud nedají své děti očkovat, dostanou pokutu v podobě zrušení rodinných přídavků, které dostávají každé dva týdny.


Nařízení bude aplikovatelné zejména na rodiny, které dostávají přídavky v rámci sociálního balíčku Family Tax Benefit Part A. Balíček je dostupný pro rodiny vydělávající přibližně 59 tisíc dolarů ročně a pokud rodiče nedají své děti očkovat, stát jim strhne 21 dolarů za každé neočkovaná dítě.

Rodiny s větším počtem dětí by proto mohly přijít o slušný balík peněz, protože jak jsme již výše zmínili, peníze jim přicházejí každé dva týdny. Ministr Dan Tehan prohlásil, že pokud rodiče nedají očkovat své děti, zbytečně a zejména dobrovolně vystavují vlastní potomky riziku nákazy.

Důležité je i zachování kolektivní imunity, která umožňuje lidem, jež nejsou očkovaní například ze zdravotních důvodů, zůstat v bezpečí před nákazou, ale kolektivní imunita bude klesat, pokud si rodiče najdou na internetu pochybné informace a začnou proti očkování bojovat. Vidina ztráty peněz proto určitě ve většině případů zabere.

Zpět
Sdílet
Diskuse