Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2018 19:14
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Američan odhalil nikdy neviděné fotky z přistání na Měsíci

ZAJÍMAVOSTI NASA VESMÍR
Uložit Uložené

NASA je nezveřejnila, ale fotky i tak unikly na veřejnost.

Bohužel, na planetě se stále nachází pár lidí, kteří pochybují o tom, zda jsme opravdu přistáli na měsíci. Možná je však přesvědčí nová várka fotografií. Ty nezveřejnila přímo NASA, ale dostal se k nim portál Project Apollo Archive. Stará se o zaznamenávání amerických pokusů o cesty do vesmíru. Za vším stojí nadšenec Kipp Teague – vesmír miluje natolik, že má doma ve sbírce dokonce i měsíční půdu.

Z fotek je zcela jasné, proč je NASA nevydala – jsou rozmazané a nekvalitní. Součástí alba jsou záběry Měsíce, lunárního modulu či samotných astronautů. Za záběry stojí právě tři vesmírní muži Neil Armstrong, Buzz Aldrin a Michael Collins, kteří takto přiblížili pozadí prvního přistání na Měsíci. Na povrch tak vyplulo přibližně patnáct fotek a určitě nepotěší jen fanoušky čehokoliv za hranicemi atmosféry. Samozřejmě, na internetu se již objevili i odpůrci, kteří tvrdí, že je všechno součástí sofistikovaného plánu NASA dále balamutit lidi o cestách na měsíc.

Domů
Sdílet
Diskuse