Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. srpna 2018 13:06
Čas čtení 0:00
Sona O.

Muž na veganském festivalu pojídal syrové maso. Na tričku měl pro návštěvníky drsný vzkaz

ZAJÍMAVOSTI NIZOZEMSKO
Uložit Uložené

Návod, jak zaručeně naštvat každého vegana.

Holandsko je známé jako liberální země, kde jsou zákony častokrát mnohem humánnější než v jiných státech. Není tedy divu, že zde má velké zastoupení i skupina veganů, kteří se v hlavním městě Amsterdamu rozhodli zorganizovat veganský festival.

Množství lidí všech věkových kategorií si sem přišlo vychutnat jídlo i kulturní program, ale jak už to bývá, našli se i tací, kteří s programem nesouhlasili. Svůj odpor se rozhodl vyjádřit i jeden návštěvník. Na akci přišel s provokativním tričkem s nápisem „Staň se veganem a zemři“, ale to nebyl konec jeho tichého protestu.

Před všemi se rozhodl vytáhnout si kus syrového masa a začal ho jíst. Znechucení vegani zavolali na muže policii.

„Samozřejmě, že není zakázáno jíst syrové maso, ale byl to šokující pohled, protože vytvořil kaluž krve a tuku. Navíc tam bylo mnoho starších lidí a dětí. V té době probíhal speciální dětský program,“ vyjádřil se organizátor pro portál Unilad.

Podobný kousek tento muž předvedl na veganském festivalu i loni, kam si vzal rovnou syrovou kozí hlavu. Tu pak začal konzumovat a pořádně tak naštval pár přívrženců hnutí.

Anti-veganského aktivistu doprovázel kameraman a asistent. Neznámý muž nejprve nechtěl odejít, ale nakonec po hodině provokace opustil prostory festivalu.

Doporučeno
Výlet do Amsterdamu: Toto jsou nejlepší tipy na jídlo a zážitky, které stihneš za víkend Výlet do Amsterdamu: Toto jsou nejlepší tipy na jídlo a zážitky, které stihneš za víkend 15. dubna 2023 13:00

V podobné situaci se asi před týdnem ocitli i vegani v anglickém městě Leeds. Ti protestovali před restaurací, která se specializuje na přípravu steaků.

Jednomu z řezníků došla s vegany trpělivost a vyšel za nimi na ulici s kusem syrového hovězího. Mával s ním před jejich tvářemi, až z něj začala kapat krev.

Ačkoli jednání anti-veganů bylo docela drastické, ani veganské protesty si mnohdy nehrají na žádné mírumilovné akce. Vegani se zavírají do klecí, polévají se falešnou krví a vystavují obrázky mrtvých či týraných zvířat.

Takový styl provokace však nenapomáhá k tomu, aby se tato skupina lidí umírnila. Spíše naopak, vede k jejich ještě k větší radikalizaci.

Domů
Sdílet
Diskuse