Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2018 15:38
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Přestěhuj se do krásného města v Chorvatsku a dostaneš 345 000 Kč. Zoufalý starosta láká na bydlení nedaleko moře

ZAJÍMAVOSTI CHORVATSKO
Uložit Uložené

Od moře budeš vzdálený jen pár desítek kilometrů.

Pokud tě už události v Česku vytáčejí, možná je čas změnit působiště a právě Chorvatsko se právě jeví jako docela dobrá možnost. Moře nebo nádherné hory jsou jedna věc, ale jedno z menších městeček, Vrbovsko, ti nyní za přistěhování dodá i štědrý finanční bonus.

Ve Vrbovsku totiž teprve nedávno zavřeli dvě důležité továrny. Lidé byli nezaměstnaní a utíkali tak do jiných částí země. A i když je už situace lepší a pracovní nabídky opět přibývají, původní obyvatelé se jednoduše nevracejí. Město tak postupně zaniká a starosta Dražen Mufića dělá vše pro to, aby Vrbovsko i nadále existovalo. Momentálně je tedy ve hře příjemný finanční bonus v hodnotě asi 100 000 chorvatských kun (zhruba 346 000 Kč), který získá prvních deset nových obyvatel .

Bonus je určen ke koupi domu, který samozřejmě budeš potřebovat. Samotné město sice neleží na pobřeží, ale najdeš ho na Istrii a od moře je vzdáleno jen asi čtyřicet minut. Naplánovaný je i rozvoj, podnikatelských příležitostí je zde mnoho a město dychtí po proaktivních lidech. Budování, ale i například turismus rozhodně mají potenciál, je třeba jen najít schopné lidi a překrásné město za to rozhodně stojí.

Domů
Sdílet
Diskuse