Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2018 14:33
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Teenager našel kabelku s 10 000 dolary. Neváhal a hned ji šel vrátit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dobrých lidí je na světě pořád mnoho.

Teprve 16letý Rham Zein šel domů ze školy, když uprostřed silnice objevil černou kabelku. Středoškolák ji zvedl ze země a byl zaskočen, protože kabelka nebyla prázdná a obsahovala hromadu bankovek.

Majiteli vypadlo rovných 10 tisíc dolarů, což už je částka, jejíž ztrátu určitě pocítil. Ani ho nenapadlo, že by si kabelku nechal a nález zamlčel. Snažil se v ní najít kontaktní údaje na majitele.

Nepodařilo se mu to, a tak doma celý příběh vyprávěl rodičům a oni ho už zavezli na policejní stanici, kde kabelku s penězi odevzdal. Policisté zanedlouho skutečného majitele vypátrali a vrátili mu 10 tisíc dolarů, přičemž ani Rham neodešel s prázdnou.

Z majitele se vyklubala žena, která zřejmě kabelku nechala na střeše auta, sedla za volant a odjela pryč. Chlapci za odměnu nechala 100 dolarů, což není mnoho, ale lidé na internetu hned komentovali, že mu opravdu mohla nechat o pár stovek více.

Místní policie příběh přidala na Facebook, čímž chtěla lidem dokázat, že se podobné dobré skutky odehrávají každý den, jen většinou nestojí za pozornost médií.

Domů
Sdílet
Diskuse