Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2018 16:09
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Kanadští policisté mohou kouřit marihuanu, když přijdou v pořádku do práce. Ve Vancouveru se na legalizaci těší

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Blížící se legalizace marihuany v Kanadě zasáhla i policejní složky.

Kanada se už za dva týdny stane další zemí, která na celém území zlegalizuje požívání či držení marihuany. Tamní úřady si však dobře uvědomují, že magická rostlinka ovlivňuje naše vnímání světa, a přistupuje k ní podobně jako k alkoholu.

Očekávalo se tedy, že se pro policisty zavedou přísná pravidla a řeč byla například o 24hodinové lhůtě před nástupem do služby, kdy by policisté nemohli kouřit marihuanu.

Vancouverské policejní oddělení se však rozhodlo pro benevolentnější přístup a jen před několika hodinami odsouhlasilo, že bude úplně stačit, když bude policista ve službě „v pořádku“.

24 hodin by sice mělo stačit k vyplavení účinné látky THC z těla, ale každý organismus je přece jen jiný a kanadské úřady se bojí, že by se do práce mohl dostat policista, který je stále pod vlivem tetrahydrokanabinolu, a to jen proto, že uplynulo 24 hodin. Takový přístup klade důraz na osobní odpovědnost.

Vancouverští policisté budou mít povoleno mít marihuanu s sebou, a to i pro osobní účely. Nesmí ji však požívat a musí být uskladněna v originálním a neotevřeném balení.

Kanadští policisté mohou kouřit marihuanu, když přijdou v pořádku do práce. Ve Vancouveru se na legalizaci těší
Zdroj: pixabay.com
Domů
Sdílet
Diskuse