Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2018 13:23
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Mobilní signál je ode dneška i v tunelu metra mezi Muzeem a I. P. Pavlova. Všude bude do roku 2022

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Brouzdat po internetu si můžete nově už i mezi dvěma stanicemi metra, které spolu prakticky sousedí.

Mobilní signál je od nynějška dostupný už i v tunelu pražského metra mezi stanicemi Muzeum a I. P. Pavlova.

Jde o 4G s rychlým připojením LTE. Podle tvrzení současné primátorky Adriany Krnáčové by měl být do konce října zaveden v celém úseku od Muzea po Roztyly

Mobilním signálem v tunelech metra je v současnosti pokryt ještě úsek mezi Bořislavkou a Motolem, kde funguje GSM, 3G a také LTE už od roku 2015. Mobilní síť mimo tunely funguje ve všech 61 stanicích metra. Některé využívají signálů z venkovních vysílačů, jinde jsou Pražané odkázáni jen na GSM vhodné spíše k telefonování.

Mobilní signál je ode dneška i v tunelu metra mezi Muzeem a I. P. Pavlova. Všude bude do roku 2022
Zdroj: metropraha.eu

Mimo to se cestující mohou zdarma připojit k Wi-Fi, a to zatím jen na šesti stanicích – Florenc, Náměstí republiky, Smíchovské nádraží, Hlavní nádraží, Pražského povstání a Muzeum.

Celá síť tunelů by měla podle plánu být pokryta do roku 2022. O časově náročný proces jde z toho důvodu, že technologie mohou dělníci instalovat jen v době, kdy je metro uzavřené – tedy 3,5 hodiny v noci. Projekt zaplatí mobilní operátoři a jeho realizace je bude stát přibližně půl miliardy korun.

Domů
Sdílet
Diskuse