Přepnout do nočního režimu
Přepnout do denního režimu
Pátek 4. 12. 2020 svátek má Barbora, Barbara

hledej na refresheru

Chceš dostávat notifikace i na tomto zařízení?
Zajímavosti
1
Adam Novosad
13. říjen 2018, 18:20
Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.

Na Antarktidě si na běžných jídlech moc nepochutnáš. Výzkumník baví lidi fotkami zamrzlých pokrmů

Astrobiolog Cyprien se pokouší vařit v extrémních teplotách.

Adam Novosad
13. říjen 2018, 18:20
Na Antarktidě si na běžných jídlech moc nepochutnáš. Výzkumník baví lidi fotkami zamrzlých pokrmů
Zdroj: Pixabay
Musíš být přihlášený/á, abys mohl/a uložit článek.
Nepodarilo sa uložiť zmeny. Skús sa nanovo prihlásiť a zopakovat akciu.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
1
Uložit na později.
Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.

Teploty na Antarktidě pravidelně padají hluboko pod bod mrazu. I když samotná Antarktida nepatří žádné zemi světa, jednotlivé státy si po ní rozmístily řadu výzkumných stanic, kde působí vědci a zkoumají tamní prostředí.

 

Na Antarktidě bývají podmínky tak nehostinné, že tam často nedokáží přežít ani bakterie, a výzkumníci ve svých centrech stráví devět dlouhých měsíců, přičemž musí téměř polovinu času fungovat bez přirozeného světla.

 

Dopad na lidskou psychiku není zanedbatelný, a proto se na Antarktidu dostanou jen vědci, kteří zvládnou náročný trénink.

 

Cyprien Verseux se věnuje astrobiologii a momentálně svůj čas tráví na výzkumné stanici Concordia, kterou společně provozují Francouzi a Italové. Pravidelně se musí setkávat s teplotami až -80 stupňů Celsia, což nedávno využil k zachycení vtipné momentky z vaření.

 

Vědci pochopitelně jedí jen uvnitř, kde jim to podmínky dovolují, avšak Cyprien vyběhl ven, vzal si s sebou misku těstovin či pánev s vajíčky a jídlo nestihl ani položit, aniž by mu nezamrzlo.

 

Prvotní fotografie těstovin měla takový úspěch, že od té doby začal přidávat záběry na chléb s medem či mražené ovoce a znenadání se o jeho práci zajímá mnohem více lidí. Cyprien jednoduše spojil příjemné s užitečným.

 


 


 


 


 


 


Upozornit na chybu. Pokud jsi našel nedostatek v článku nebo máš připomínky, dej nám vědět.
Ohodnoť článek
75
Sdílej článek
Hodnocení tohoto článku je dostupné jen s aktivním předplatným REFRESHER+.
Předplatit
Zrušit
Při hodnocení článku nastala chyba. Zkus se nově přihlásit a znovu ohodnotit článek.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHORU
Dostávej nejlepší obsah mailem
Nestíháš všechno sledovat? Pošleme ti do schránky nejčtenější a nejlepší obsah.
Žádný spam. Kdykoli se můžeš z odběru odhlásit.
Posílat e-mail
Nejčtenější
Domů
Sdílet
Diskuse
Hledat
Více
Zapni upozornění a už ti nic neunikne!

Chceš vědět, co se děje, a mít přehled? Dostávej upozornění o nejžhavějších zprávách na Refresheru.

(Příklady: Hořel Notre Dame, Zemřel Mac Miller, Trailer na Avengers)
(Příklady: Sagan skončil první, Nový zákon s vlivem na moderní lidi, Dnes nás čeká zatmění slunce)
Pokud chceš, abychom ti poslali téměř všechny novinky, vyber tuto možnost.