Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2018 9:37
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Kanada dnes legalizovala rekreační užívání marihuany

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Dospělý člověk bude moci s sebou beztrestně nosit až 30 gramů konopí.

Po Uruguayi se Kanada stává druhou zemí světa, která ze zákona povolila užívání a držení marihuany. Prodej marihuany započal o půlnoci z úterý na středu a na internetu se již našli první kupující, kteří si tento historický moment zvěčnili.

Kanada se na tuto změnu musela dlouhou dobu připravovat a státní provincie mají v rámci prodeje marihuany několik povinností i pravomocí. Obecně ale platí, že dospělí budou moci s sebou beztrestně nosit až 30 gramů konopí (jde o věkovou hranici 18 až 19 let a záleží na pravidlech provincie).

Držení více než 30 gramů je trestné a taktéž je zakázáno na jednu domácnost pěstovat více než 4 rostliny. Dále se samozřejmě za ilegální považuje prodej marihuany bez příslušné úřední licence, ale už teď byste v Kanadě našli bývalé dealery, ze kterých se po legalizaci stali poctiví obchodníci.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00

V Ontariu, provincii s největším počtem obyvatel, začne prodej marihuany z kamenných obchodů až příští rok na jaře. Na druhou stranu si budou moci nedočkavci objednat marihuanu i přes internet. Jak vnímáš rozhodnutí kanadské vlády? Přijal bys podobnou změnu zákonů i v Česku?

Domů
Sdílet
Diskuse