Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2018 20:42
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Dědeček zastřelil manželku v domově důchodců. Prosila ho, aby její trápení ukončil a zabil ji

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Neuvěřitelně smutný příběh zaskočil i policisty.

Jeden z nejsmutnějších zločinů, jaký kdy viděli. Těmito slovy popsali vraždu v domově pro důchodce v americkém městě Clinton ve státě Mississippi policisté, kteří na místě zasahovali. Thomas Ballenger šel navštívit svou manželku Rebeccu poté, co ji v listopadu postihla mrtvice a zůstala upoutána na lůžko.

70letá babička ztratila možnost žít, aniž by byla odkázána na pečovatele, a tak měla svého manžela poprosit, ať ji zbaví trápení a usmrtí. Už tak dále nechtěla žít.

Ve státě Mississippi není eutanazie zlegalizována. Dědeček proto musel vymyslet způsob, jak manželku zabít. Na poslední návštěvu domova si proto propašoval střelnou zbraň a manželku zastřelil několika ranami.

Po vraždě vyšel ven z pokoje, vzdal se zaměstnancům domova a počkal na policisty, kteří ho přišli zatknout. Mezitím mu soud zamítl možnost vyjít ven z vazby na kauci, a tak bude na proces čekat za mřížemi.

Thomas Ballenger v minulosti pracoval jako hasič a místní obyvatelé jej znali jako dobrého, nápomocného a věrného muže. Se svou manželkou strávil více než 40 let, lidé jejich vztah popisovali tak, že oba byli stínem toho druhého.

Muž po zatčení policistům řekl, že upadl do deprese a z manželčiny mrtvice vinil sebe. Policisté ho nyní monitorují, aby si život nevzal i on sám.



Domů
Sdílet
Diskuse