Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. prosince 2018 20:49
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Srdcervoucí video zachycuje pejska, kterého právě majitelé vyhodili na silnici. Zoufale se snažil dostat zpátky do auta

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lidé dokáží být nemilosrdní.

Svým blízkým a kamarádům nekupuj pod vánoční stromeček pejsky a kočky, pokud si nemůžeš být na sto procent jistý, že se o domácí mazlíčky budou zodpovědně starat.

Za vše hovoří video z bezpečnostní kamery v britském městě Stoke, které zachycuje události ze 17. prosince. Britská organizace RSPCA bojující za práva zvířat ho zveřejnila právě v době Vánoc, aby si lidé všimli, že tato čtyřnohá zvířata mají city a mohou cítit zradu.


Video zachycuje muže, který vystupuje z auta, vyndává na ulici svého psa a odchází s ním na druhou stranu cesty. Z auta zároveň vyndal pelíšek, který mu hodil na chodník a nechal ho pobíhat.

Najednou se muž koukne směrem k autu, rozběhne se k němu, nastoupí a společně se spolujezdcem odjíždí. Pejska nechávají napospas osudu, a tak ho přibližně za hodinu na stejném místě našel náhodný kolemjdoucí.

Opuštěný pejsek ležel ve své posteli a nechápal, co se děje. Kolemjdoucí ho vzal do veterinární ambulance, kde ho lékař vyšetřil a zjistil, že pejsek je ve výborném stavu. Momentálně je o chlupáče dobře postaráno, takže Vánoce naštěstí strávil v bezpečí.

Odhady hovoří o tom, že i letos se britská organizace RSPCA bude muset postarat o přibližně 10 tisíc opuštěných a nechtěných psů, z nichž část pochází právě z vánočních dárků.

Organizace už zahájila vyšetřování, jehož cílem bude zjistit identitu bezcitných majitelů, kteří jsou schopni nechat svého psa na chodníku a jen tak bez výčitek odjet. Situace se přeci jen dá vyřešit rozumněji.

Domů
Sdílet
Diskuse