Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2019 12:50
Čas čtení 0:00
Vl Mi

První ohebný smartphone už je ke koupi. Vypadá ohromně, ale recenzent ho nazval strašným

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Recenzent popisoval nový mobil jako velké zklamání.

Technologie jdou dopředu a společnosti se snaží novými smart zařízeními ohromit. Jak budou vypadat mobily nové generace? Jaký bude trend? Budou se zmenšovat, nebo zvětšovat? Podobných otázek bychom mohli napsat desítky.

Dnes můžeme jen velmi těžko předpovědět, jakým směrem se bude ubírat vývoj mobilů či tabletů. Většina technologických firem se drží tradičního formátu „cihly“ a soustřeďuje se na fotoaparáty.

Máme tu však i firmy, které vykročily do neznámých vod. Jednou z nich je velikán Samsung, který si pohrává s myšlenkou skládacích a ohýbacích smartphonů a tabletů. Méně známou je firma Royole, která je na trhu 5 let. I ona se zaměřuje na zařízení, která bychom mohli poskládat a vložit pohodlně do kapsy.

Prvý sklápací telefón si už môžeš kúpiť. Vyzerá ohurujúco, no recenzent ho nazval „očarujúco strašným“
Prvý sklápací telefón si už môžeš kúpiť. Vyzerá ohurujúco, no recenzent ho nazval „očarujúco strašným“ Zdroj: www.royole.com

Realita daleko za očekáváním

Právě druhá zmiňovaná firma představila zařízení FlexPai, které můžeme ohýbat či složit. První skládací telefon na světě si už můžeš koupit, avšak u recenzentů velkou slávu nesklidil.

Redaktor z The Verge Vlad Savov měl možnost vyzkoušet si kousek z dílny Royole. „Společnost se snažila být první, která začne prodávat takový mobil. Přece jen, firma vznikla za účelem vývoje a prodeje flexibilních displejů a bála se, že Samsung přijde a ukradne jim čísla s jejich konkurenčním zařízením. Dali tedy rychle dohromady FlexPai a svět dnes může vidět zmetek,“ napsal recenzent.

Úhlopříčka displeje je 7,8 palce, zařízení disponuje Androidem. Když mobil přehneme, stávají se z něj dva mobily, které pracují nezávisle na sobě pod zmíněným operačním systémem. Poskytuje dva sloty SIM, přičemž jedna z karet se stává primární a funguje na ní celé zařízení.

Nelogické zařízení

Savov si nebral servítky. Mobil ho pobavil především jeho nefungujícím softwarem. Kdykoliv mobil otočíte nebo srolujete, zařízení je zmatené. Aplikace se po prohnutí překrývaly mezi sebou. „Běžně jsem si nedopatřením zapínal kameru. Používání tohoto smart zařízení není ani zdaleka intuitivní,“ popisuje s tím, že mobilu při používání absentuje logika.  

Savov na závěr recenze ironicky dodává, že tento koncept vzdálené budoucnosti si už můžeš koupit. Na pultech obchodů ho najdeš v Číně, mobil se prodává za přibližně 1320 dolarů (29 300 Kč).

Domů
Sdílet
Diskuse