Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2019 12:03
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Nejbohatší pár světa se rozvádí. Rozdělí si 137 miliard dolarů

ZAJÍMAVOSTI AMAZON
Uložit Uložené

Pokud by se rozdělili napůl, prezident a CEO Amazonu Jeff Bezos by už nebyl nejbohatším mužem planety. Naopak, jeho manželka by se stala nejbohatší ženou na světě.

Podle seznamu miliardářů z portálu Bloomberg je Jeff Bezos jako prezident a CEO Amazonu nejbohatším mužem planety, přičemž jeho odhadovaný majetek převyšuje 100 miliard dolarů. Svět obletěla zpráva o tom, že prostřednictvím Twitteru oznámil rozvod se svou manželkou MacKenzie Bezos.

Strávili spolu 25 let života a podle příspěvku se rozhodli žít odděleně dobrovolně a nadále budou přáteli. Ať už jde o formální vyjádření pro média nebo skutečnost, veřejnost v první řadě zajímá, co bude po oficiálním rozchodu s jejich společným majetkem a titulem nejbohatšího člověka na planetě.

Zatím nevíme, jak se rozdělí 137 miliard, ale pokud by šli jednoduše na polovinu, Jeff Bezos, vlastník deníku The Washington Post a jednoho z největších internetových obchodů, by musel přenechat prvenství Billu Gatesovi. Z jeho exmanželky by se zároveň paradoxně stala nejbohatší žena.

Domů
Sdílet
Diskuse