Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2019 14:25
Čas čtení 0:00
Dominik Čech

Jak přežít, aniž byste museli pracovat nebo mít bohatý rodiče

Jak přežít, aniž byste museli pracovat nebo mít bohatý rodiče
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Životní styl, který chce spousta lidí vést, ale ne každý si ho může dovolit.

Je to už asi pět měsíců, co jsem skončil v dobře placené práci. Peníze z ní mi vydržely asi měsíc. Nemám bohatý rodiče, takže zhruba čtyři měsíce žiju tak nějak z ničeho, ale nejsem youtuber. Pokud si myslíte, že jenom ztrácíte čas v práci, která vás ničí, a že byste mohli váš čas využít mnohem líp, mám pro vás dobrou zprávu: jde to.

Je to složitá cesta, ale jak vám to potvrdí váš oblíbený raper, pracovat v normální práci se nedá. Dal jsem dohromady pár tipů, jak na to. Všechny tyto rady berte s odstupem. To, že něco fungovalo u mě, neznamená, že to funguje vždycky. Každý si může najít svojí unikátní cestu, jak být línej žebrák.

money
money Zdroj: Instagram

Mějte holku/kluka

Tomuhle tématu se budu věnovat i později, ale ačkoliv vás tahle odpověď možná překvapí, tak i v roce 2019 je dobrý nápad s někým chodit.

Být sám, bez peněz i bez práce jde praktikovat, ale je to jako chodit poslouchat PTK na náměstí – může vás to lákat, ale když tam v tom pak jste, zjistíte, že to je mega bad. Pokud s někým chodíte a jste úplně broke, tak je velmi možný, že ten druhý nebude. Pokud se máte rádi, tak se ten druhý o vás tak trochu postará.

Nechtějte nic přehnaného, protože to ničí vztah. Nechat se pozvat na pivo nebo špagety, který spolu pak jíte v posteli ve 2 ráno, je ok. Nechat si prát, protože nemáte ani na prací prášek, nebo dokonce placení nájmu jsou tabu, protože hodně holek vám v roce 2019 nechce dělat mámu. Některý jo, protože si myslí, že se tak s někým chodí, ale nechodí. Nevydrží to a je to prostě trapný.

money2
money2 Zdroj: Youtube

Platit lze nejenom v penězích, takže na ni buďte aspoň hodný a tam dole se trochu snažte, když se o vás stará.

Staňte se minimalisty

Vypadá to zhruba takhle: projděte se po vašem pokoji a každou věc, kterou máte, vezměte do ruky. Teď si představte, že tu věc nemáte, že ve vašem životě prostě není. Pokud se to dá přežít, tak se té věci zbavte.

Prodejte to na Letgo, Vinted a v těch šílených bazarových skupinách na Facebooku, který mám teď všechny ve feedu. Když prodáte pár věcí dohromady za litra každý týden, tak máte měsíčně čtyři tisíce, se kterými se dá krásně žít. Navíc nemáte v pokoji zbytečný krámy, který nepotřebujete, a líp se tam pak uklízí. Samozřejmě neprodávejte věci, které se nedají lehce koupit, jako třeba G-String vyrobený z bonbónů, fotrovy hodinky, hezký nádobí a tak.

Mějte kamarády na baru

Někdo lije na smutek, někdo z nudy, někdo, protože ho to baví, někdo, protože si od toho slibuje něco, co nikdy nepřijde, někdo jen tak. Nesoudím vás, ale pokud patříte mezi tu drtivou většinu Čechů a Češek, co do sebe potřebují alespoň jednou týdně nalít nějakej chlast, aby to přežili do dalšího pití, tak je nutnost mít kamarády barmany.

Možnost chlastat někde na sekeru je naprosto zásadní, protože vám to umožňuje pít s omezenými nebo žádnými prostředky. Je to stokrát lepší než odcházet bez placení, což se – přiznejme si –taky občas stane, protože tohle lze dělat opakovaně, a pokud tu sekeru pak někdy zaplatíte, tak se to dá dělat vlastně donekonečna.

Buďte slavní

Slavní lidi mají spoustu věcí zadarmo a spousta lidí je chce i na něco zvát, být s nimi tak nějak zadobře. Je těžký se stát v dnešní době jen tak slavný. Můžete dělat něco na YouTube, co vás bude pak strašit do konce života a asi to není kvůli pár týdnům „slávy“ úplně worth.

Můžete být v něčem opravdu dobrý, ale pokud jste v něčem dobrý, tak to ve většině případů i generuje peníze, takže nic. Jedna z možností je mít dobrý street credit. Ten je možný získat různými způsoby, ale já znám jenom jeden způsob: snažit se konstantně nechovat jako dement. Je to hodně těžký, já vím, ale věřte mi, že když pár lidí podlehne iluzi, že jste vlastně hodně jinde, tak se pak s tím dá pracovat.

money3
money3 Zdroj: Youtube

Jezděte často domů

Od určitého věku každý young adult zjistí, že jedna z nejlepších věcí, co je možný mít, je domov, ze kterého se vám nechce odjíždět po třech minutách strávených v obýváku. Výhodou toho nebýt debil, je to, že se k vám vaše rodiče nechovají jako k debilovi.

Teenageři tomu nevěří, ale vaši rodiče vás mají rádi. Je asi trapný to říct takhle, ale je to tak. Takže pokud máte dobrý vztah s rodiči, znamená to, že můžete často jezdit domů a to znamená, že nemusíte doma utrácet peníze. Sex je super, ale plná lednice po čtrnácti dnech na pizze a těstovinách je na úplně jiným levelu.

Neříkejte jim, že ty peníze nemáte, jasný? Všechno je v pohodě, brigáda taky šlape, akorát jste chtěli jet domů koukat se večer na Most!.

money4
money4 Zdroj: Instagram

Mějte něco, co vás baví a nic vás to nestojí

Poslední a dost možná nejdůležitější zásada. Život bez práce a bez peněz je často nádherný, cítíte se osvobozený od problémů spousty lidí ve vašem okolí, vstáváte ve 12 jak na střední o letních prázdninách a máte spoustu času soustředit se na věci, které jsou pro vás opravdu důležité. A to je ono. Hodně lidí si tenhle lifestyle jede, ale chybí jim něco, do čeho veškerý ten čas můžou investovat.

Hrát hry, jen tak scrollovat na netu, 15krát denně masturbovat jsou všechno dost v pohodě věci, ale život se na nich nedá postavit. Pokud se ale rozhodnete, že nechcete hákovat proto, že chcete dopsat album, přečíst si všechny ty knížky, na který jste neměli čas nebo se prostě dát dohromady, abyste nemuseli žrát nějaký prášky a být v depresích, tak je to v pořádku.

Domů
Sdílet
Diskuse