Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2019 11:29
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Chester nedokázal zpívat na playback a v životě si prošel peklem. 20 zajímavostí o Linkin Park, o kterých jsi (možná) nevěděl

Chester nedokázal zpívat na playback a v životě si prošel peklem. 20 zajímavostí o Linkin Park, o kterých jsi (možná) nevěděl
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:LinkinParkBerlin2010.jpg" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">wikimedia.org</a>
HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

Kapela, kterou nelze zařadit do žádného hudebního žánru. Možná proto ji milují miliony lidí po celém světě.

Linkin Park je kapela, která se svým hudebním rukopisem zapsala do historie. Proslavila se hned svým debutovým albem Hybrid Theory, po celém světě se prodalo více než 29 milionů kusů. Jejich poslední studiové album se jmenuje One More Light, vyšlo v roce 2017 a představuje odklon od jejich tradiční hudby, album výrazně inklinuje k popu.

Každý je jiný, spolu tvoří jedinečný projekt

Prvními členy skupiny byli Michael Kenji Shinoda a Bradford Philip Delson. Chodili spolu na střední školu v Agoura Hills v Kalifornii. Mike miloval hip-hop a Brad zas metal. Jak tedy založili kapelu, která zaznamenala již po pár letech celosvětový úspěch? Nebáli se experimentovat.

Inspirovali se v roce 1996 na koncertě kapel Anthrax a Public Enemy, které kombinovaly různé hudební styly. Mixování různých žánrů se jim velmi zalíbilo a s myšlenkou si začali pohrávat. Postupně přibrali nové členy Joea Hahna, Roba Bourdona, Davida Farrella a Marka Wakefielda. Nazvali se Xero a společně nahráli demo se čtyřmi písněmi.

Chester nedokázal spievať na plejbek a v živote si prešiel peklom. 20 zaujímavostí o Linkin Park, ktoré si (možno) nevedel
Chester nedokázal spievať na plejbek a v živote si prešiel peklom. 20 zaujímavostí o Linkin Park, ktoré si (možno) nevedel Zdroj: sk.wikipedia.org

Zpěvák Wakefield zanedlouho odešel a kapela za něj musela najít náhradu. Mike se zajímal především o Chestera Benningtona, který zpíval ve skupině Grey Daze. Chtěl ho získat. „Poslyš, pokud jsi alespoň z poloviny tak dobrý, jak zní nahrávka, jsi náš,“ řekl Chesterovi Mike po vyslechnutí první nahrávky.

Sláva přišla hned po prvním albu

Po příchodu Benningtona kapela hledala nový název. Nejdříve se jmenovala Hybrid Theory, ale tak se už jedna kapela jmenovala. Další návrh byl Lincoln Park, po čase však zjistili, že si nemohou založit internetovou stránku, protože taková už existuje. Přejmenovali se tedy na Linkin Park, což je předešlému názvu velmi podobné a výslovnost je téměř stejná.

Linkin Park je zajímavé seskupení. Co se týče jejich původu, dva členové mají židovský, jeden má japonské předky. Pět členů navštěvovalo vysokou školu a čtyři získali titul, a to z účetnictví, komunikace, filozofie a designu.

Kapela prorazila po čtyřech letech formování se svou debutovou deskou Hybrid Theory, z níž se stal bestseller. Za ten rok odehráli neuvěřitelných 324 koncertů a získávali masy fanoušků. O rok později měli na kontě první velké hudební nominace.

Chester nedokázal spievať na plejbek a v živote si prešiel peklom. 20 zaujímavostí o Linkin Park, ktoré si (možno) nevedel
Chester nedokázal spievať na plejbek a v živote si prešiel peklom. 20 zaujímavostí o Linkin Park, ktoré si (možno) nevedel Zdroj: www.instagram.com

V roce 2003 přišlo další album s názvem Meteora, které navázalo na úspěch Hybrid Theory. Kapela nadále aktivně koncertovala až do konce roku 2004. Tehdy své hudební projekty na chvíli odložili a věnovali se rodině a přátelům.

Postupně se opět vraceli do starých kolejí a v roce 2007 přišlo album Minutes to Midnight, na kterém pracovali čtrnáct měsíců. Začali opět koncertovat a své nové písničky zpívat živě. Následovala alba A Thousand Suns v roce 2010, Living Things v roce 2012, The Hunting Party v roce 2014 a poslední One More Light v roce 2017.

Smutná zpráva pro celý svět, Chester je mrtvý

Linkin Park je hudební ikona a její neodmyslitelnou součástí byl dlouhé roky její zpěvák Chester Bennington. V posledních měsících svého života měl velké psychické problémy a trpěl depresemi. Nedokázal se smířit se smrtí svého blízkého přítele Chrise Cornella a snášel to velmi těžce. Dvacátého července 2017 se rozhodl ukončit svůj život. Oběsil se v soukromé rezidenci Palos Verdes Estates v Los Angelos.

Chester si v životě prošel mnohými těžkými chvílemi. Když mu bylo 7 let, začal ho zneužívat starší muž. Trvalo to až do 13. Ve škole ho bili, protože vypadal jinak. Jako teenager se začal věnovat drogové činnosti, zachránila ho hudba. I později však měl výkyvy – problémy s alkoholem a s lehkými i tvrdými drogami. Závislost se mu podařilo překonat. „Už nechci být tento člověk,“ řekl v jednom z rozhovorů.

Sepsali jsme pro tebe dvacet zajímavostí, které bys měl o kapele Linkin Park vědět.

Domů
Sdílet
Diskuse