Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2019 11:51
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Opilý ruský kapitán vrazil nákladní lodí do mostu v Jižní Koreji. Udělal v něm pětimetrovou díru

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kapitán měl ignorovat varování jihokorejské pobřežní stráže.

Život umí někdy napsat ty nejbizarnější příběhy. Pobřežní stráž v jihokorejském městě Busan nechtěla věřit vlastním očím, když se ruská nákladní loď vydala přímo proti mostu, po kterém v té době projížděla auta.

Její kapitán prý ignoroval varování pobřežní stráže, aby se otočil, protože vyplul ze své stanovené trasy. Loď trefila most Gwangan a udělala v něm téměř pětimetrovou díru, nikdo se však při incidentu naštěstí nezranil a část mostu byla z bezpečnostních důvodů uzavřena, aby se předešlo rizikům.

Ačkoliv není zakázáno konzumovat alkohol na palubě lodi, ruský kapitán lodi podle jihokorejských úřadů nadýchal o trochu víc, než zákon povoluje. Zákon samozřejmě zakazuje být u kormidla lodi pod vlivem alkoholu, ale i tak zatím nebyly zjištěny přesné příčiny bizarní nehody, protože dálniční most byl viditelný z obrovské dálky a loď i tak směřovala opačným směrem.

Kapitán měl jihokorejským úřadům vymlouvat, že varování nechápal, neboť dobře nerozumí anglicky. Ba co víc, přibližně hodinu před incidentem měla loď poškodit i jiné plavidlo v místním přístavu.

Domů
Sdílet
Diskuse