Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2019 18:04
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Uklízeč našel v londýnské MHD 300 tisíc liber a odnesl je na policii

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Potivý uklízeč bude na hnědou obálku vzpomínat do konce života.

Čas od času možná i ty najdeš na zemi zapomenutou bankovku, kterou někdo ztratil, strčíš ji do peněženky a pomyslíš si, že se na tebe usmálo štěstí. Zachoval by ses však stejně, kdybys pracoval jako uklízeč v městské hromadné dopravě a v jednom z autobusů bys našel 300 tisíc liber, tedy bezmála 9 milionů korun? Do takové pozice se dostal nejmenovaný pracovník, jehož identita nebyla zveřejněna, když uklízel autobusy v Londýně.

Společnost Cordant Cleaning, kde pracoval, informovala média o tom, jak se uklízeč zachoval, když na hnědou obálku s penězi narazil. Místo toho, aby si ji nacpal do kapsy, šel peníze odevzdat na policejní stanici. Kdyby si obálku nechal, pravděpodobně by mohl podat výpověď a užívat si náhle bohatství, avšak zvítězila v něm čestnost a zodpovědnost.

Upratovač našiel v londýnskej MHD až 300 000 libier a odniesol ich na políciu
Upratovač našiel v londýnskej MHD až 300 000 libier a odniesol ich na políciu Zdroj: Pixabay

Uklízeči Cordant Cleaning starající se o čistotu a pořádek v městské hromadné dopravě ve více britských městech však nenacházejí jen peníze.

Jak řekla samotná společnost, občas v autobuse najdou pozitivní těhotenský test, jindy sexuální pomůcky, použité plenky, či dokonce výkaly. Mezi sbírkou nejnechutnějších předmětů zapomenutých v autobusech se neztratí ani použitý tampon omotaný o zábradlí.

Když se o poctivém uklízeči dozvěděla veřejnost, z každé strany se začaly chrlit nechápavé komentáře. Velká část lidí předpokládala, že hnědá neoznačená obálka s takovou obrovskou částkou mohla mít co do činění s drogovým byznysem, takže nikomu oficiálně chybět nemohla.

I kdyby se prý někdo pokusil přihlásit se slovy, že peníze ztratil, zřejmě by nedokázal dokázat jejich legální původ, aniž by se nepřiznal k trestnému činu. Podle nich si proto měl uklízeč peníze skrýt někam do uniformy a nikdy o nich nikomu neříct. Jak by ses zachoval ty?

Domů
Sdílet
Diskuse