Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2019 15:55
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mexiko chystá legalizaci marihuany. Celé západní pobřeží Ameriky ji bude kouřit beztrestně, když se tak stane

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA MEXIKO
Uložit Uložené

Marihuanová legislativa se ve světě zvolňuje.

Loni legalizovala Kanada marihuanu pro rekreační účely. Takové kroky udělalo v posledních letech i několik států USA. Tím prvním byl Washington, který marihuanu legalizoval v roce 2012.

Jinak na tom dnes nejsou ani státy Oregon a Kalifornie, přičemž nejnovější vývoj v Mexiku naznačuje, že i tato země by se brzy mohla přidat mezi státy, kde ti za kouření marihuany nebude hrozit žádné postižení. A tento předpoklad by se mohl splnit už před koncem roku 2019, upozorňuje Yahoo.

Mexiko již v roce 2017 legalizovalo marihuanu pro lékařské účely, ale od té doby zemi chybějí potřebné regulace na její využití. Mezitím, co na nich úřady pracují, jsme se v průběhu několika let dočkali hned pěti rozhodnutí Nejvyššího soudu v Mexiku.

V praxi to znamená, že pokud nejvyšší soud rozhodne pětkrát v podobných případech stejným způsobem, vytvoří tím precedens, kterým by se měly řídit i soudy na nižším stupni, píše Tech Times.

Od roku 2015 nejvyšší soud opakovaně rozhodl, že zákaz užívání marihuany je v rozporu s mexickou ústavou, protože stát podle ní nemá právo zakazovat užívání této rostliny pro rekreační účely, a tak nyní mají poslanci čas do října, aby vytvořili nový legislativní rámec pro regulaci marihuany .

A protože v nedávné twitterové anketě až 81 % lidí z tisíců hlasujících řeklo, že souhlasí s legalizací, poslanci se zřejmě nechají inspirovat.

Kdyby se legalizace v Mexiku stala realitou, na západním pobřeží Severní Ameriky nebo Severní a Střední Ameriky vznikne koridor, kde bude marihuana legální. Neznamená to, že ji budeš moci transportovat přes hranice, ale lidé na internetu se již nad touto představou rozplývají.

Domů
Sdílet
Diskuse