Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2019 17:27
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nové hry z E3 2019: Zabíjení nácků a démonů v Doom a Wolfenstein nebo next-gen hororový mindfuck z Tokia

Nové hry z E3 2019: Zabíjení nácků a démonů v Doom a Wolfenstein nebo next-gen hororový mindfuck z Tokia
Zdroj: Bethesda
TECH
Uložit Uložené

E3 konference Bethesdy stála za to.

Konference Bethesdy nabídla sice méně her, ale rozhodně byly zajímavější. Zaujaly trailery a příchod mobilní hry Blades na Nintendo Switch (již tento podzim, zcela zdarma a s cross-savem z mobilů) či narůstající komunita ESO – The Elder Scrolls Online.


Těžko říci, zda byl hypemen squad z první řady skutečně dílem samotné Bethesdy, nebo nešlo o zaplacené fanoušky. Určitě však mnohé pobavili a přinesli pohodovou atmosféru. Zda to však až v takové míře patří na podobné konference, je zcela jinou otázkou. 

Kromě skvělých zpráv pro fanoušky The Elder Scrolls se dočkala i komunita Fallout 76. Todd Howard si na pódiu sypal popel na hlavu a společně s hlavními vývojáři oznámil mnohé novinky. Mezi ně patří velké rozšíření Wastelanders, které přijde již tento rok, a to zcela zdarma.

Navíc se hráči dočkají i Battle Royale módu, rozvětvených dialogů, singleplayer questů či NPC v online světě, což žádali už od vydání hry. Fallout 76 začal tragicky, ale postupně začíná dávat na hráče a kritiky a snaží se najít správnou cestu. Celý tento týden si ho navíc můžeš vyzkoušet zcela zdarma.

Nové expanze se dočká i čerstvé Rage 2. Přidají se zbraně, questy, lokace, vozidla, cheaty, nepřátelé a také kratší singleplayer příběh společně s různými výzvami. DLC nese název Rise of the Ghosts a vyjde letos.

Na pódium se dostavil i legendární Shinji Mikami, zakladatel studia Tango Gameworks (série Evil Within). Na výsluní uvedl režisérku jejich nové IP Ikumu Nakamuru a představili Ghostwire: Tokyo. Půjde o fantasy hororovou záležitost se spoustou akce a mysteriózna. Je pravděpodobné, že jde o crossgen titul, který vyjde příští rok na podzim. Bohužel, fanoušci série Evil Within mohou zůstat i nadále smutní.

A smutní jsou také nadšenci práce samotného Mikamiho (Evil Within 1, Resident Evil 1 a producent u  dalších dílů, Dino Crisis, Resident Evil 4, Godhand, Vanquish). Všichni doufali, že z pozice creative directora pracuje na nové hororové hře, to se však nepotvrdilo. Že by se Tango rozdělilo na 3 týmy (Ghostwire, Evil Within – přece jen, tu trojku očekáváme, a Mikamiho hra)? Pochybujeme.

Spíše se musíme smířit s tím, že Mikami už jen dohlíží na hry svého studia jako kreativní konzultant, producent a hlava studia. Pevně však věříme, že nás v příští generaci potěší nějakým survival hororem. Tento žánr je přece jen velmi chudý a kromě neoficiálního chystaného remaku Resident Evil 3 se zřejmě tak brzy ani ničeho jiného nedočkáme.

Ghostwire: Tokyo (více obrázků ze hry zde) však vypadá úžasně a my se těšíme na příští E3, kdy se budou naplno ukazovat plody next-gen konzolí a připravovaných her. Jednou takovou je i Deathloop, novinka od Arkane Lyon (Dishonored). Zatímco Arkane Texas pomáhalo Machine Games s oběma Wolfenstein hrami (k těm se ještě dostaneme), Lyon pracoval na originální IP. Přece jen, po slabých prodejích Dishonored 2 a jeho datadisku fanouškům vzkázali, že trojky se tak brzy nedočkáme.
 

O Deathloop toho ale moc nevíme. Jde o singleplayer, coop, nebo multiplayer akci? Půjde o FPS či TPS? Dočkáme se pořádného příběhu nebo spíše kratší hry, na níž pracuje jen menší tým? Kromě skvěle vypadajícího CGI traileru (Sony odešlo z E3 a očividně s sebou vzalo i gameplay záběry) jsme se o hře nedozvěděli prakticky nic.

Na řadu přišel i Wolfenstein. V červenci vyjdou hned dva nové tituly. Prvním je VR titul Wolfenstein: Cyberpilot a tím druhým coop akce s podnázvem Youngblood. V ní si zahrajeme za Blazkowiczova dvojčata. Ta se vydají hledat svého ztraceného otce do Paříže okupované nácky 20 let po událostech The New Colossus. Více o těchto hrách se dozvíš v našem nedávném článku zde.

Zlatým hřebem programu měl být Doom. Ten se dočkal představení příběhové části a pořádné dávky gameplaye. Doom Eternal vypadá ještě lépe než jeho předchůdce z roku 2016 a my se už nemůžeme dočkat, až v listopadu začneme sekat démony. Adrenalinová jízda se dočká i multiplayerového módu, který ti představí video níže. Největší hra Bethesdy na tento rok vychází 22. listopadu na Xbox One, PS4, PC a Nintento Switch.

Novou verzi dostane i klasika Bethesdy z minulého století Commander Keen

Domů
Sdílet
Diskuse