Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2019 17:49
Čas čtení 5:56
Jakub Paulík

Slovenští mafiáni z 90. let buď skončili zavraždění, nebo si odpykávají svůj trest. Karol Mello ale žije na Belize

Slovenští mafiáni z 90. let buď skončili zavraždění, nebo si odpykávají svůj trest. Karol Mello ale žije na Belize
Zdroj: TASR - Jozef Ďurník
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dělali pro Černáka, ale později ho zradili. Karol Mello si užívá na Belize, jeho bratr je po smrti

Na horním Ponitří zpočátku Ivan a Karel Mellovi fungovali pod ochrannou rukou mafiána Petra „Tygra“ Novotného (přezdívka odvozená z toho, že choval tygry). To se změnilo v období, kdy se podřídili novému šéfovi – banskobystrickému bossovi, dnes na doživotí odsouzenému, Mikuláši Černákovi. Mafiáni Novotný a Černák se setkali v Banské Bystrici v hotelu Lux, ale cestou domů Novotného v autě zastřelili. Psal se 6. březen 1997.

Mičieta mu ihned vrazil pěstí a Mello padl na zem. Následně si ho Mičieta přehodil přes rameno a odešel s ním dolů k autu.

V té době začala tvrdá zločinecká kariéra Mellových, kdy se pustili do vypalování podniků. Peníze za ochranu, chtě nechtě, museli v té době platit mafii mnozí podnikatelé. Podobně jako bratři Danišovi byli i Mellovci označováni za nepředvídatelné agresory, kteří prý dokázali nevinným lidem ublížit z jakéhokoli banálního důvodu.

Doporučeno
V hotelu znásilňoval ženy a smál se člověku, který ho chtěl zastřelit. Mafián Tuti Daniš byl postrachem Bratislavy V hotelu znásilňoval ženy a smál se člověku, který ho chtěl zastřelit. Mafián Tuti Daniš byl postrachem Bratislavy 8. června 2019 12:07
V tomto článku si přečteš:
  • Co říká o Ivanovi a Karlovi jejich nejbližší okolí;
  • o odříznuti hlavy bývalého policisty;
  • o odpálení Júlia Tótha, kdy Mellovi počítali s tím, že zabijí i svého člověka;
  • jak se Josefovi Mičietovi podařilo zpacifikovat Ivana Mella; 
  • jak vznikl vyšetřovací tým proti Mikuláši Černákovi.

Ivan Mello si uměl dělat, stejně jako Tuti Daniš, zálusk na cizí ženy a pokud mu nebyl partner dívky po vůli, skončil zbitý na zemi. Mladší z bratrů Ivan býval označován za agresivnějšího a méně přemýšlejícího násilníka.

Podle zdrojů bezpečnostního analytika Milana Žitného ale byla pravda jinde. „Důvody tohoto tvrzení nemohu blíže konkretizovat, abych neohrozil své zdroje, které byly Mellovým velmi blízké, ale podle toho, co vím, ten agresivnější a nezodpovědnější byl Karel,“ řekl pro REFRESHER. Mellovi byli tak nerozlučná dvojka, že si i při výběru žen zvolili partnerky z téže rodiny – a dokonce sestry.

„Agresivnější měl být sice Karel, ale ani Ivan samozřejmě nebyl beránek, to bez debaty. Velké rozdíly v jejich povahách však asi nevidím. Lidé z jejich blízkého okolí mi tvrdili, že Karel byl více výbušný a zkrat u něj nastával častěji než u jeho bratra. Ivan byl také samozřejmě ‘vykuk‘, ale jeho jednání mělo jistou strukturu a promyšlenou strategii. Základní rozdíl mezi nimi byl ten, že určitě není pravdivá verze, která tvrdí, že Karel byl rozumnější a větší dobrák,“ dodal k povaze bratrů.

Doporučeno
Mafiána Juraje „Piťa“ Ondrejčáka muselo před soud dostat 350 policistů. Zbraňový arzenál mohli gangu závidět všichni konkurenti Mafiána Juraje „Piťa“ Ondrejčáka muselo před soud dostat 350 policistů. Zbraňový arzenál mohli gangu závidět všichni konkurenti 21. února 2019 13:30

Bývalý policejní prezident PZ SR Jaroslav Spišiak se v roce 2010 o 

Karlu Mellovi vyjádřil jako o jednom z nejnebezpečnějších představitelů našeho podsvětí

Vraždili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti
Vraždili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti Zdroj: TASR - KRPZ v Bratislave

Vražda za jeden milion

Mezi nejznámější a nejbrutálnější vraždy, u kterých byli přítomni i Mellovi, dozajista patří zavraždění bývalého policistu Gustáva Slivenského v Popradě. Ten údajně donášel mafii, a proto si ho Černákovi zavolali do hotelu Gerlach, kde mu uřízli hlavu a na výstrahu ostatním ji položili na kapotu auta. Aby toho nebylo málo, do úst mu ještě ze zábavy vložili cigaretu.

A když tedy přijelo vozidlo, které poznali, začali do něj střílet. Jeden z nich měl zakřičet, že se v autě nachází dítě. No a v momentě ho dorazili.

Vzpomeňme si ale i na 20. květen 1997, kdy se mafie postarala o vraždu majitele SBS Panda-Slovakia Júlia Tótha, který se měl pokoušet o ovládnutí části podsvětí. Za jeho vraždou údajně stáli i bratři Mellovi, kteří k baru ve východoslovenské Černé nad Tisou poslali řidiče s autem naloženým železem.

Doporučeno
Mafián Reichel: Když jsem vešel do místnosti, gangsteři mu řezali hlavu Mafián Reichel: Když jsem vešel do místnosti, gangsteři mu řezali hlavu 28. července 2019 14:48

„Auto naložili sekaným železem a zaparkovali ho před barem v Černé a v příhodné chvíli to odpálili, to byla jejich práce. Ještě je tam i malý, ale zajímavý detail. Když auto převáželi do Černé nad Tisou, auto vezl jistý člověk a jeden z Mellových měl připravené odpalovací zařízení v případě, že by si řidič celou akci rozmyslel, aby přinejhorším vyhodili do povětří i jeho,“ vyjádřil se pro REFRESHER Milan Žitný.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 66809 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak se Josefovi Mičietovi podařilo zpacifikovat Ivana Mella;
  • o problémovém převozu Ivana Mella, kdy se ho službu konající policisté báli převzít;
  • jak vznikl vyšetřovací tým vedený proti Mikuláši Černákovi;
  • kdo chtěl zabít policistu Jiřího Galu a proč místo něj zemřela jeho žena a 10letý syn.
Domů
Sdílet
Diskuse