Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. srpna 2019 16:18
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

„Mám rád muslimy,“ řekl místopředseda pražské SPD, poté si vychutnával kebab. Členové hnutí ho za to chtějí vyloučit

ZAJÍMAVOSTI SPD
Uložit Uložené

Pojídání kebabu, čtení z koránu a obdivování mešity místopředsedou pražské SPD rozlítilo její další členy. Hnutí to prý poškozuje natolik, že zvažují jeho vyloučení.

„Musím říct, že mám rád muslimy, jsou to čestní lidé. To, co se mediálně odehrává jako Islámský stát a Tálibán, je všechno vymyšlené, někdo s námi hraje špinavou hru,“ říká místopředseda pražské SPD Robert Vašíček ve svém videu, které nyní pobouřilo ostatní členy hnutí. Dokonce natolik, že ho chtějí za jeho slova vyloučit. Upozornil na to Deník N.

Vašíček na dalším videu vstupuje do gibraltarské mešity, kde obdivuje krásu jejího interiéru a následně listuje koránem. S diváky se nakonec rozloučí slovy „Inšálláh, Allāhu Akbar“. 

Autor své původní uploady z YouTubu již smazal a odvolal se na to, že jde o účelový sestřih.

Právě tyto záběry však rozlítily členy hnutí. Vašíček byl dříve členem TOP 09 a jde prý pouze o recesi. I když o jeho setrvání v SPD bylo dříve rozhodnuto hlasováním, nyní chce hlavní představenstvo politika skutečně vyloučit.

Doporučeno
71letý terorista Balda si odsedí čtyři roky natvrdo 71letý terorista Balda si odsedí čtyři roky natvrdo 16. dubna 2019 11:09

„Na základě podnětů od hlavního předsednictva SPD a grémia všech krajů se pražské předsednictvo usneslo, že navrhuje předsednictvu odvolat Roberta Vašíčka z funkce 2. místopředsedy RK SPD Praha,“ píše se v interním dokumentu, který má Deník N k dispozici. Video podle členů SPD poškodilo jejich hnutí

Vašíček natočil i jiné video – před volbami do europarlamentu lákal mladé na slova „hype“ a „trendy“. Od uživatelů YouTube za to obdržel 189 lajků a více než 1 500 dislajků.

Na video s Vašíčkovým obdivem k islámu už před několika měsíci upozornila stránka Tomio Okamura mi dal ban, která shromažďuje příspěvky poukazující na sporné nebo přímo nenávistné příspěvky příznivců SPD.

Ta se vyznačuje extrémním vyhraňováním se vůči islámu a uprchlíkům. Mezi příznivce strany patří i první český terorista Jaromír Balda, kterého za pokácení stromů na koleje soud poslal na čtyři roky do vězeníChtěl vyvolat dojem, že je útok dílem radikálních islamistů. 

Doporučeno
Policie si došlápne na Čechy schvalující včerejší teroristické útoky. Teď sbírá důkazy Policie si došlápne na Čechy schvalující včerejší teroristické útoky. Teď sbírá důkazy 16. března 2019 12:26
Domů
Sdílet
Diskuse