Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2019 20:43
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Youtuberka si do ruky nechala implantovat čip na odemykání Tesly

TECH
Uložit Uložené

Elektromobil nyní odemyká a startuje jen díky vlastní ruce.

Softwarová inženýrka a programátorka videoher vystupující na YouTube pod pseudonymem Amie DD zjistila, že ji už nebaví věčně hledat kartu na otevření svého elektromobilu značky Tesla. Pomocí acetonu z ní proto vyňala RFID čip, díky kterému se otvírá a také spouští Model 3, a nechala si ho implantovat přímo pod kůži.

Nebylo to však poprvé, co si youtuberka vložila do svého těla nějaký čip. Už dříve se totiž pod její kůží dostal jeden, který slouží k přihlášení na její osobní web a odemykání dveří v domě.

Šikovná inženýrka primárně plánovala zkopírovat data z karty Tesla na její původní implantát. To jí však na základě bezpečnostních opatření nebylo umožněno, za což později dokonce společnost Elona Muska vyzvedla a pochválila.

Svůj druhý čip si nechala implantovat přímo do ruky, aby si později mohla elektromobil odemykat pouze přiložením končetiny k vozidlu. Ještě předtím ho však musela zaobalit do biopolymeru, aby jí cizí těleso v těle nemohlo nijak uškodit.

Celý proces měla údajně komunikovat i s lékaři, ale ti ji od toho prý odrazovali a nepovažovali její záměr za nejlepší nápad. Amie si však i přesto šla za svým a vyhledala odborníky ze společnosti Dangerous Things, kteří se specializují na tzv. biohacking a čipové implantáty. 

Implantace nakonec proběhla úspěšně a bez jakýchkoliv komplikací. 

Zpět
Sdílet
Diskuse