Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2019 13:55
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Google slaví Halloween způsobem, který rozzlobí tisíce uživatelů

TECH
Uložit Uložené

Služeb, které již používat nemůžeš, je zkrátka příliš mnoho.

Toto období se v USA nese hlavně ve znamení Halloweenu. Všude najdeš vyřezávané svítící dýně a motivy s hororovou tématikou. 

Android Police upozornil, že podobnou výstavku má ve své kanceláři ve městě Seattle i Google. Kromě strašidelného pozadí a dýní upozorňuje i na „mrtvé“, respektive na služby, které Google v minulosti ukončil a jednoduše vymazal ze světa.

Taková odbočka ale zřejmě úplně každému vtipná nepřijde. Google je totiž nechvalně známý tím, že dokáže náhle zabít i mimořádně populární služby, které na denní bázi používají miliony lidí.

Doporučeno
Google zveřejnil šest závažných bezpečnostních problémů v iPhonech Google zveřejnil šest závažných bezpečnostních problémů v iPhonech 30. července 2019 20:32

Chceš důkaz? Web The Google Cementery od roku 2006 napočítal 163 produktů, které Google ukončil. 

Jednou z posledních obětí je sociální síť Google+, která skončila k 2. dubnu tohoto roku. Přiznejme si, že byla fiaskem již od úplného začátku, ale za zmínku stojí i chyba, kvůli které mohly uniknout tvé osobní údaje.

Google oslavuje Halloween spôsobom, ktorý nahnevá tisíce pouzívateľov
Google oslavuje Halloween spôsobom, ktorý nahnevá tisíce pouzívateľov Zdroj: Google+.com

Od roku 2013 už nefunguje ani oblíbený Google Reader, RSS čtečka agregující články z různých webů i bez toho, abys na ně musel chodit. Trh tak prakticky ze dne na den ovládlo konkurenční Feedly.

Tento rok zmizel ze světa i Google Trips, nástroj, který ti před cestou na dovolenou umožňoval najít a označit zajímavé památky, restaurace a místa, která se vyplatí vidět.

Google oslavuje Halloween spôsobom, ktorý nahnevá tisíce pouzívateľov
Google oslavuje Halloween spôsobom, ktorý nahnevá tisíce pouzívateľov Zdroj: blog.google

Už nevyužiješ ani apku Inbox pro lepší třídění pošty v Gmailu nebo zkracovač příliš dlouhých URL adres Goo.gl. A co prohlížeč fotografií pro Windows, software s názvem Picasa? Zapomeň, už si ho nestáhneš.

Google oslavuje Halloween spôsobom, ktorý nahnevá tisíce pouzívateľov
Google oslavuje Halloween spôsobom, ktorý nahnevá tisíce pouzívateľov Zdroj: picasa.google.com

K věčnému zapomenutí směřuje i služba Panoramio, kam uživatelé mohli nahrávat panoramatické fotografie z dovolených a zpřístupnit je celému světu.

Do problémů se ale dostala také oddělení, který vyvíjí nový hardware. Pokud si vzpomínáš na zajímavý pokus s brýlemi Google Glass, věz, že i vývoj tohoto produktu už navždy skončil.

Google tedy může být jednou z nejbohatších a nejdůležitějších firem na světě, ale ani z daleka se mu nepodaří vše, na co sáhne.

Domů
Sdílet
Diskuse